úterý 28. dubna 2015

Špekáčky na dva způsoby

Špekáčkový salát

1/2 kg špekáčků nebo gothajského salámu
2 cibule
2 sterilované okurky

V kastrolu povaříme
2 lžíce polotučné hořčice
2 lžíce octa
2 lžíce worcestru
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru moučky
3 lžícekečupu

Vychladlou směs smícháme s drobně nakrájenými špekáčky, cibulí a okurkou, přidáme 20 dkg majolky, pepř a mletou pálivou papriku podle chuti.


Špekáčky na černém pivu

8 špekáčků, 3 cibule, 3-4 papriky, 1 porek, česnek, kečup, chili, pepř, černé pivo

Špekáčky nařízneme do mžížky, na protilehlé straně rozkrojíme a rozevřeme. Okořeníme chili kořením, pepřem a trochou soli a plníme nakrájenou cibulí a česnekem. Vložíme do pekáčku, posypeme nakrájeným porkem a paprikami. Špekáčky hustě polijeme kečupem a celé podlijeme černým pivem.
Pečeme na 150 cca 1,5 - 2 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat