středa 11. ledna 2017

Mama hotel

Co je to vlastně mama hotel? Označení vzniklo pro situaci, kdy dospělý, pracující potomek zůstává bydlet se svými rodiči , a to se všemi benefity. Očekává teplé jídlo, mnohdy i svačinky do práce, vyprané a vyžehlené prádlo, uklizeno a pochopitelně plnou lednici. Mnohdy mama hotel za tyto služby ani nepožaduje příspěvek, vše je v jeho režii.
Není bez zajímavosti, že klientelu těchto hotelů tvoří většinou muži, čímž všeobecný názor, že muži jsou nezávislejší než ženy, nějak pokulhává.
Ti se většinou nepodílejí ani na domácích pracech a mnohdy pro ně nebývá problém požádat rodiče i o finanční výpomoc. Hotel tak někdy horko těžko financuje veškerou režii, zatímco pracující klient si může ušetřit celkem slušnou částku na kvalitní mobilní telefon, oblečení nebo zahraniční dovolenou. Není to tak samozřejmě ve všech případech.
Najdou se ovšem i tací, kteří do práce nechodí vůbec, protože, on chudák ,nemůže žádnou najít. A proč by hledal, co mu chybí?
Toto jsou situace, které se v naší společnosti nevyskytují zase až tak dlouho, ale počet mužů, kteří zůstávají bydlet se svými rodiči i v dospělém věku, stále stoupá. Do konce osmdesátých let zůstávaly děti u svých rodičů do doby, než uzavřely manželství. V současné době odcházejí většinou kvůli škole nebo zaměstnání. Do manželství se mladí lidé moc nehrnou, chtějí nejprve vystudovat, cestovat, bavit se. Nic proti tomu, ale rozhodně by to nemělo být na úkor někoho jiného.
Většina rodičů svým dětem pomůže, ale je třeba vidět z druhé strany i nějakou tu snahu. Potom rodiče pomohou a pomáhají i velmi rádi.
Myslím, že hotelový řetězec Hilton se má pořád ještě co učit.


Žádné komentáře:

Okomentovat