pondělí 17. září 2018

Víkend na horách

O víkendu jsme jeli navštívit dceru do Krkonoš a měli jsme opravdu štěstí na krásné počasí. Už dopředu proběhla rezervace stolu v naší oblíbené restauraci, kde opravdu dobře vaří a rezervace je jistota. Každý si vybral podle své chuti, ale Úpický řízek, který si dala moje dcera, vám musím ukázat.


To se určitě často nevidí a jak jsem pochopila, je to tam zřejmě jídlo dost oblíbené. Smažený vepřový řízek s knedlíkem a se zelím. Obě jídla mám ráda, řízek můžu prakticky kdykoliv, ale tuhle kombinaci si klidně odpustím.
Odpoledne byla ve Svobodě nad Úpou, jako každý rok, akce Rudolfovy slavnosti s průvodem dvořanů v dobových kostýmech, rytířů a samozřejmě i se samotným císařem Rudolfem. K dobré náladě hrála skupina Šlapeto, pivo teklo proudem a stánky nabízely dobrůtky všeho druhu, sladké i slané.
Ráno byly v plánu houby. Poznámky místních, že houby nerostou jsme vážně nebrali. Chyba, tam opravdu nerostou.
V poledne nás čekal zahradní oběd. Grilované maso a navíc lahůdky z udírny, kterou postavil přítel naší dcery. Byla to dobrota a ještě jsme dostali výslužku včetně rajčat, cuket, kedluben a zavařených okurek. Víkend se opravdu vydařil, jenom na ty houby musíme počkat. Možná týden, měsíc nebo rok. Uvidíme.
Ale i procházka byla fajn. Všude jsou nádherně upravené chalupy, tak se alespoň potěšila dušička a oko.


Žádné komentáře:

Okomentovat