úterý 29. dubna 2025

Zase si něco uvaříme

Tentokrát jsme se u plotny sešli proto, abychom si upekli kuřecí roládu se špenátem a vaječnou směsí. Opět nic složitého, můžete využít třeba jako sváteční oběd. Tento recept je na čtyři porce.

Krůtí roláda

600 g krůtích prsou
3 lžíce polotučné hořčice
100 g debrecínky nebo šunky
2 hrsti špenátových listů
sůl, pepř
vaječná směs (4 vejce, máslo, 2 lžíce sterilované kapie, sůl, drcený kmín)

Maso omyjeme, osušíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát masa. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe debrecínkou a přidáme špenát (dá se použít i rozmrazený listový špenát).
Na maso rozložíme prochladlou vaječnou míchanici, stočíme do rolády a pevně zabalíme do alobalu, který můžete potřít máslem. Pečeme na 180°C cca 50 minut. Odstraníme alobal a necháme ještě 15 minut dopéct. Podáváme se šťouchaným bramborem a hlávkovým nebo okurkovým salátem. 









25 komentářů:

  1. Anonymní29/4/25 18:52

    Tetkapernikarka
    Evi, díky za inspiraci. Já vyzkouším hned zítra, přinesla jsem si dnes nové brambory a potřebuji spotřebovat salátový okurek. A věříš, že už se na to těším ? 😄
    Přeji pěkný večer 🥰 Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Já dělávám, Evi, roládu buď z vepřové kýty nebo z kuřete a nádivku jinak, ale proč ne, vypadá to jako dobrota.Přeji všem uznalé strávníky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, nádivka snese spoustu surovin a někdy i zbytky z lednice, pá 😀

      Vymazat
  3. Anonymní29/4/25 21:52

    Lezarts
    Už běžím, aby mi to nevystydlo, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli bude chutnat, tak mám radost, zdravím 😀😊

      Vymazat
  4. Fajn tip, roládu už jsem nedělala hrozně dlouho. Jen to budu muset udělat z kuřete, protože manžel s krůtou nekamarádí.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, občas dělám malé rolády z kuřecích prsou , vždycky mají jinou chuť podle nádivky, ale nikdy nezklamou, měj se, pá 😉😊

      Vymazat
  5. Masové rolády jsou doména mého muže. Má je skvělé, naposledy byla o Velikonocích :o)
    Evi, děkuji za recept a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, rolády nejsou nijak složité a podle surovin v nádivce pokaždé chutnajjí jinak. Je to oblíbené jídlo. Měj se hezky, zdravím 🌞😊

      Vymazat
  6. Evi,pochutnala bych si.Je mi sympatické,že je tam i špenát.Ten ale manžel nemůže má po něm záchvat DNY.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, roláda může být i bez špenátu a pro sebe si ho dej jako přílohu, žaludek si to přebere, pá 😂🙋‍♀️

      Vymazat
  7. Taky podobnou roládu dělám, jen ten špenát jsem nikdy nedávala, takže příště to tak udělám.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je to změna a určitě tím nic nezkazíš. Zdravím a přeji pěkné dny 😊😉

      Vymazat
  8. Anonymní30/4/25 16:01

    Milujeme rolády, závitky, druh masa nerozhoduje. Moc bych si i na krůtí pochutnala a moji chlapi taky.... Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, také děláme rolády z různých mas a zatím snad tohle jídlo nikdy nezklamalo. Zdravím, pá 😊😀

      Vymazat
  9. Evi, dlouho jsem nedělala roládu, díky za inspiraci 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, také potřebuji občas nakopnout. Nedávno to byl bramborák, tak snad nezapomenu a brzo udělám, pá 😊😉

      Vymazat
  10. No vida, to už jsem hodně dlouho nedělala. Děkuji za inspiraci. Hezké májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, také na blogu nacházím inspiraci na zapomenutá jídla, hlava už to všechno nějak nestíhá 😂😉

      Vymazat
  11. To doma nedělám, ale klidně bych si to dala, mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lili, rolády dělám i malé třeba z kuřecích prsou a vždycky je to dobré a podle náplně pokaždé tak trochu jiné. Měj se hezky, pá 😉😊

      Vymazat
  12. Už si to píšu :) Určitě udělám!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  13. Evi, naladila jsi mě, budu tlumočit mému muži z👍

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam, děláš mi chutě. Díky za tip, ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krútí bych nedělala, mám raději kuře, tak bych udělala jako Ty kuřecí. Dobrá jednoduchá náplň. Dík za inspiraci, hodně dlouho jsem nedělala. .:-)

    OdpovědětVymazat