Tentokrát si uvaříme opět něco jednoduchého, je to jídlo z jednoho hrnce.
Hlávkové zelí a mleté kuličky s bramborem
1 malá hlávka zelí
150 g anglické slaniny
5 středních brambor
1 kelímek smetany
1 cibule
sůl. kmín
na kuličky budeme potřebovat
400 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 šalotku
1 lžička mleté papriky
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, mletý kmín, můžeme přidat 1 lžičku hořčice
Zelí a cibuli nakrájíme na proužky, dáme do pekáčku a smícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím si oloupeme a nakrájíme brambory na větší kousky a slaninu na kostičky. Maso smícháme se všemi surovinami a tvoříme kuličky. Osolené brambory přidáme do pekáčku a promícháme. Masové kuličky nastrkáme do pekáčku, posypeme slaninou a zalijeme smetanou. Pekáček přikryjeme a pečeme při 200°C asi 45 minut. Během pečení kuličky několikrát obrátíme a posledních 15 minut pečeme odkryté. Hotový pokrm promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Za zkoušku to určitě stojí !!!
OdpovědětVymazatDíky za receptík.
Měj se !
Hanka
Hanko, recepty z jednoho hrnce mám ráda, vyzkoušej, pá 😉
VymazatJá nemám ráda tepelně upravené zelí, takže pro mne to recept nebude (a manželovi, který zelí jí, ho zatajím :))
OdpovědětVymazatHezký den
Stáňo, v tvém případě bych volila stejně 😂🤣😂
VymazatEvi,recept mě zaujal.To by asi manžel mohl jíst.Mám ráda recepty z jednoho hrnce.
OdpovědětVymazatHezký den
Jitko, čerstvé hlávkové zelí mám osobně raději než naložené, ale každý máme jiné chutě. Měj se hezky, zdravím 😉😊
VymazatU nás máme zapečená jídla rádi, i když tohle je takové spíš zimní. Ten snad už brzo bude doba cuket, rajčat, lilků a nových brambor...
OdpovědětVymazatEvi, děkuji, bude se hodit.
Přeji hezký den. Helena
Helo, u nás na trhu už tahle zelenina je, ale cena rajčat je tam neskutečná. Krásná malá keříčková rajčátka a opravdu moc dobrá stojí cca 200,- 😮
VymazatEvi, rychlé, jednoduché. taková jídla mám ráda. A se smetankou, hm, bašta veliká. :-)
OdpovědětVymazatLotty, také ráda vařím rychlovky. V týdnu jsem se ptala v PENNY na medovníkové plátky (posledně jsi o nich psala), ale není to stálý sortiment, objevuje se v akcích, tak si to musím ohlídat. Měj se hezky, pá 😊😀
VymazatMoc zajímavé - zase - vyzkouším to !
OdpovědětVymazatMaruško, snažím si to v kuchyni ulehčit a urychlit, i proto peču způsobem nasypat do mísy, zamíchat a nalít na pekáč, pá 😀😉
VymazatUž uvařeno a snězeno :) Zařadíme do našeho jídelníčku - díky!
VymazatZajímavé. Jiřina z N.
OdpovědětVymazatJiřinko, je to i dobré, zdravím 😂
VymazatEvi, to musí být výborné 😍😍
OdpovědětVymazatŠárko, u nás to chutná, zdravím 😂
VymazatLezarts
OdpovědětVymazatTo je výzva, abych to zkusila:-)
Renato, ty se výzvám nevyhýbáš, tak třeba někdy vyzkoušíš, zdravím 😂
VymazatRecept je zajímavý, ale já zrovna nejsem typ do kuchyně. Vařím téměř denně, peču pravidelně na víkend, ale není to můj koníček. Měj se moc hezky.
OdpovědětVymazatJáro, tak můj koníček to také zrovna není, ale chlapi chtějí jíst (ten můj určitě), tak je to vlastně nutnost, pá 😂🤣😂
Vymazat"Jednohrncovky" mám ráda kvůli menšímu množství nádobí. Tento recept neznám, ale připadá mi chuťově tak trochu jako sekaná s bramborem a se zelím v úsporné variantě. Takže někdy vyzkouším. Díky a hezký den.
OdpovědětVymazatMajko, dá se to tak říct, chutě podobné, ale vypadá to jako něco jiného, a to chlapům vyhovuje 😀 Vím, že to jí a on má pocit, že je to novinka, zdravím 😂🤣😂
OdpovědětVymazatDíky za recept👍
OdpovědětVymazatZa málo, já děkuju za návštěvu, pá 😀😉
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatEvi, jídla z jednoho pekáče mám ráda, recept si tedy, s dovolením, ukládám a někdy vyzkouším.
Měj se hezky 🥰 Alena
To vypadá skvěle!
OdpovědětVymazat