úterý 8. července 2025

Opět rychlovka z kuchyně

Konečně se trochu ochladilo, takže můžu alespoň na chvíli využít troubu i v panelákové kuchyni. Zase to bude taková rychlovka, která navíc nepotřebuje skoro žádné nádobí. Oběd nebo večeře je za chviličku na stole. 

Zapečený hermelín pro dva

2 hermelíny
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
sůl, pepř

Hermelín vyndáme z alobalu, na který naskládáme 2 plátky slaniny, proužky cibule, hermelín, opět trochu cibule, pepř a další plátky slaniny. Zabalíme do původního alobalu a pro jistotu před vytečením ještě jednou všechno zabalíme do dalšího alobalu. Samozřejmě můžete použít kromě pepře i vaše oblíbené koření, ale nesolíme, sýr je slaný dost.
Na plech dám oba sýrové balíčky, přidám americké brambory nebo hranolky a za půl hodinky je hotovo. Přidávám ještě volská oka. 
Tak přeji dobrou chuť! 










18 komentářů:

  1. Anonymní8/7/25 19:23

    Tetkapernikarka
    Evi, podobně si děláme sýr taky. Přidám, s dovolením i moji variantu, třeba někdy taky vyzkoušíš 😊 Na plát alobalu dám kolečko cibule, na ni 2 plátky slaniny, dále hermelín a ten před tím celý namočím, nebo potřu olejem, v kterém mám rozmíchané kari koření. Trošku oleje máznu i pod cibuli. Zabalím a v elektrickém grilu prohřeji. Jíme s chlebem.
    Tvá varianta s volským okem a bramborami je taky fajn 👍
    Přeji pěkné a pohodové letní chvíle 🥰🍀🌞 Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, hodně podobná příprava a koření si může dát každý podle chuti, díky za nápad. Nám to chutná moc. Měj se hezky, zdravím 😘🙋‍♀️

      Vymazat
  2. Anonymní8/7/25 19:30

    Lezarts
    Zase jsem měla zpoždění :-))) Tak to budu muset roztopit troubu doma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď, když se ochladilo, tak to doma jde i se zapnutou troubou, navíc pečení netrvá dlouho, pá 😃

      Vymazat
  3. Mňam, hned bych si dala 😍😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, můj nápad se u nás osvědčil. Málo práce a hodně dobroty, pá 😃

      Vymazat
  4. Evi i Alenko vyzkouším obě varianty 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vyzkoušej. Myslím, že ti bude chutnat, pá 😘

      Vymazat
  5. Sýry zapékám i rozpékám, griluji, ale tenhle způsob neznám!
    Evičko, děkuji za tip a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to jsem jednou vymyslela a po vyzkoušení se to ujalo. Je to takový recept hóóódně variabilní, koření může použít každý své oblíbené, ale dobře chutná právě ta slanina s cibulí. Mě se hezky, pá 😃😉

      Vymazat
  6. Hermelín je můj oblíbený sýr.Také zapékám a nebo nakládám.Tvůj recept určitě vyzkouším.Evi,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, věřím, že bude chutnat. Anglická slanina s tou cibulí tomu dodá fakt výbornou chuť. Zdravím, pá 🍀😀

      Vymazat
  7. Hermelín kupujeme pravidelně a když je tam vajíčko a slanina... to jsou oblíbené "dietní" ingredience. Tam je dobrá ta příloha, osobně mě víc lákají brambory a volské oko - prima. 😉

    OdpovědětVymazat
  8. Zkusím ! i když v našem jídelníčku Hermelín nechybí, tak tento recept neznám.
    Díky za něj.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, můj nápad, který se osvědčil a hlavně nám to chutná 😃 Zdravím a přeji hezké dny, pá 😊😀

      Vymazat
  9. Evi, hermelín v troubě děláme taky, ale jen potřený olejem se zamíchaným grilovacím kořením. Tohle je zajímavá varianta.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, zkus vyzkoušet, ta cibule a anglická je moc dobrá. Zdravím, pá 😃

      Vymazat