středa 18. listopadu 2015

Lososová pomazánka a domácí lučina

Všichni většinou znáte pomazánku z olejovek, ale já jsem si ji trochu upravila a měla úspěch. Používám na ni bříška z lososa protože z uzeného lososa by se dost prodražila a myslím, že na pomazánku jsou bříška ideální.

Lososová pomazánka
20 dkg lososových bříšek
1 vařené vejce
1 menší cibule
1 sladkokyselá okurka
1 lučina
majolka (podle chuti), sůl, pepř, citronová šťáva

Z lososových bříšek obereme maso, přidáme lučinu, nakrájené vejce, cibuli a okurku. Dochutíme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme majolku a ručním mixerem vyšleháme. Dáme vychladit a pak už jen jíme a jíme.

Nedávno jsem na internetu objevila recept na domácí lučinu. Vyzkoušela jsem ho a musím říct, že lučina je opravdu hodně dobrá. Z uvedených surovin získáte cca 280 g lučiny. Při přípravě můžete použít sůl nebo bylinky a máte lučinu ochucenou.

Domácí lučina

500 g jogurtu (nejlépe selský Hollandia)
180 g zakysané smetany

V míse promícháte jogurt a smetanu. Cedník vyložíte bavlněnou utěrkou a dáte na hlubší misku nebo širší sklenici. Promíchanou hmotu vyklopíte do cedníku, lehce vytvarujete do kouličky a necháte vykapat do druhého dne. Toť vše. Doufám, že vám bude chutnat!

Žádné komentáře:

Okomentovat