pondělí 20. ledna 2020

Nedělní divadelní zážitek

Přiznám se, že žádný velký fanda Jiřiny Bohdalové zrovna nejsem, ale jako herečka je opravdu skvělá, o tom žádná. Milana Kňažka jsem na divadelních prknech viděla poprvé a zřejmě ne naposled.
V neděli jsme byly s kamarádkou v divadle Na Jezerce na generálce hry Gin game. Je to tragikomedie o dvou seniorech, kteří se setkávají v domově důchodců a oba si připadají jako nepotřebné, odložené věci.
On je velmi dobrým hráčem karetní hry Gin a ona, jako začátečnice, se nechá ke hře přemluvit. Má ve hře velké štěstí, což jeho jako znalce této hry a cholerika, dokáže vytáčet k nepříčetnosti. Každé jejich setkání se stává slovní bitvou a postupně se tak dozvídáme pravdu o jejich životech.
Nejde o třeskutou komedii, při které padáte smíchy na zadek, ale na ten zadek fakt padnete. Nejen já s kamarádkou, ale všichni diváci tohoto představení byli nadšení.
Závěrečná děkovačka i potlesk vestoje byly jasným důkazem. Jezerka je jedno z mála pražských divadel, které ani při generálce nevynechá děkovačku. Ve většině divadel se při generálce děkovačka z pověrčivosti vynechává. Prý by premiéra nedopadla dobře.
Kdo bude mít možnost navštívit toto představení, určitě neváhejte. Podotýkám, že to není určeno jen pro starší a pokročilé, opravdu se bavili i mladí diváci.



Žádné komentáře:

Okomentovat