úterý 7. dubna 2020

Vitamínově v době rouškové

Vitamíny jsou pro náš organismus vždycky důležité, ale v době rouškové ještě více. Mnozí z nás dodávají svému tělu mnohem více ovoce a zeleniny, ale i doplňků stravy různého složení.
V našich podmínkách ovšem rostou úžasné a výborné zdroje vitamínů a minerálů, které jsou v obchodech k dostání i v současné době. Možná bude trochu problém s čerstvým křenem, ale v Albertu se mi ho podařilo sehnat.


Křen

říká se mu český ženšen. Celkově posiluje organismus, má silné antibiotické, ale hlavně antiseptické účinky, využívané při zánětech dýchacích cest. Používá se i k inhalacím při rýmě a silném kašli.


Červená řepa

výborný zdroj minerálních látek, pročišťuje organismus a odstraňuje z těla těžké kovy. Je vhodná na kožní problémy, chudokrevnost, regeneraci cév nebo jater.


Kysané zelí

je bohatým zdrojem vitamínu C, B a minerálních látek. Zvyšuje obranyschopnost organismu a bojuje proti únavě. Má odvodňující účinky a tím umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla. Podporuje tvorbu krve a hormonů.
Jeho nepříjemným účinkem je pro některé lidi silná nadýmavost. To nám teď může být celkem jedno, jsme stejně většinou pořád doma ☺

Přeji všem pevné zdraví a pevné nervy, které už občas začínají úřadovat. Opatrujte se ☺☺☺




1 komentář:

  1. Presne ako píšeš, toto by sme mali konzumovať nie iba počas korony ale prakticky stále. Ja osobne kapustu/zelí milujem a pravidelne pripravujem. ☺

    OdpovědětVymazat