úterý 9. června 2020

Novinka v jídelníčku

V každém věku se něčemu učíme, seznamujeme se s novými věcmi, možnostmi všeho druhu a zrovna tak i s novými potravinami, ovocem a zeleninou.
Když jsem byla holka, tak se u nás vařila mrkev, kapusta, zelí a občas špenát. Moje matka ve vaření žádný experimentátor nebyla, o lilku, brokolici nebo chřestu a cuketě jsme ani nevěděli. Vařila výborně, ale jen klasiku.
Já se do jídelníčku přece jen snažím zařadit téměř vše, ale chřest, ten byl u nás teprve objeven.
Muž našel na internetu opravdu jednoduchý recept a protože se rád pouští do nových receptů, bylo to na něm. Jídlo opravdu za chvilku a fakticky dobré.

Vařený chřest

1 svazek bílého chřestu
2 vejce
máslo
sůl, pepř
tvrdý sýr ( v původním receptu není)
pažitka nebo petrželka


Chřest pořádně oloupeme, aby nebyl hořký a dáme do osolené vody vařit na 8 minut. Vejce uvaříme nahniličku 4 minuty (v původním receptu se vejce dala vařit přímo do kastrolu s chřestem). Uvařený chřest pokrájíme na menší kousky, na talíři opepříme, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme rozkrojené vejce, posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.
Jako příloha je výborná bagetka s máslem.
Žádná věda, ale jednoduchá a rychlá večeře. A vážně dobrá!



1 komentář:

  1. Tak tento receptík nepoznám - niekedy ho určite vyskúšam! ☺

    OdpovědětVymazat