pátek 8. července 2022

A co na to stáří ?

Minulý týden jsem z nudy, ve frontě u pokladny, pozorovala okolí a najednou se za mnou objevil kačer Donald. No, on to vlastně kačer nebyl. Byla to dáma ve věku tak 40-45 let s přifouknutými rty, ale teda hodně přifouknutými. Chtělo se mi smát, ale zvládla jsem to. Doma jsem o tom začala přemýšlet. 
Podotýkám, že mi je fakt úplně jedno, jestli si ženy nebo muži nechají vylepšovat svou vizáž u plastického chirurga nebo dobrým i méně dobrým tetováním. Je to samozřejmě každého věc, a to, že ve svém okolí nikoho tak extrémně vylepšeného neznám, neznamená, že je to špatně. Každý z nás je originál a se svým tělem si může nakládat tak, jak je mu libo. 
Jenom mě tak napadlo, co se třeba s takovým kačerem bude dít během přibývajících let. Vydrží ty rty už napořád nebo bude potřeba občas je přifouknout? Ochablá a povolená kůže celého těla je ve stáří přece obvyklá, takže tam mi ten kačer nějak nesedí. Možná, že časem povolí i on a pak bych teda ráda viděla výsledek. Nebo možná raději ne!  
Stejné to zřejmě bude i se současným módním tetováním, nejen tím vkusným, ale hlavně tím nevkusným až přehnaným, pokrývajícím velkou část těla. Odstranění je prý hodně bolestivé a hodně drahé. Naštěstí mě to trápit nemusí, ale stejně bych ty závěrečné fáze docela ráda viděla. Smíchu totiž nikdy není dost a navíc léčí. 

 





23 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, omlouvám se za smazání původního komentáře. Mám na to stejný názor a docela mě překvapuje, že drahé tetování má spousta lidí, kteří se řadí mezi sociálně slabé nebo i svobodné matky, které si stěžují, že nemají pro děti na obědy peníze, ale mají na cigarety a drahé tetování. V naší, dnes již seniorské generaci, bylo bráno tetování jako památka na vězení...No proti gustu...ale mně osobně se to vůbec nelíbí. Přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Járo, díky za komentář a také přeji pěkný víkend 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, připomněla si mi mého tátu. Před lety, když "vylepšené" rty viděl u nějaké ženy poprvé prohlásil - asi jí pobodala vosa, chudák :o)
    A míra nevkusu na tetování asi nemá hranice...
    Měj pohodovou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, jemné tetování mi nevadí, ale někdy je to fakt hrůza. Přeji pěkný víkend i když občas deštivý, ale i voda je nutná 😀😉

      Vymazat
  5. Jak píšeš, je mi taky jedno, jak se kdo vylepší. Ale někdy opravdu čeho je moc, toho je příliš. A to především u tetování. Pokud je to malá drobnůstka, tak to tak nějak beru, ale jinak to není můj šálek kávy. Asi je to dané rokem mého narození :-)).
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Hanko, naše názory jsou určitě ovlivněné věkem, přesto mi drobné tetování také nijak nevadí. Co člověk, to názor, já bych to nedala ani v mladším věku. Už jenom pro tu bolest, brrr 😉

    OdpovědětVymazat
  7. Připomněla jsi mi dobu před léty, kdy jsem jednu paní (soukromě) označovala jako kačera. Jsem pro kosmetické úpravy praktické, např. úprava horních víček hodně pomůže, to jsem viděla u kolegyň, ale zastáncem tetování nejsem.

    OdpovědětVymazat
  8. Hanko, jsou některé úpravy, které zdravotně pomohou, ale čeho je moc ... 😉

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10/7/22 20:36

    Lezarts

    Když je tetování ve dvaceti na horní části těla v šedesáti, zákonem zemské přitažlivosti, už zdobí tělo daleko níže😁.
    Jako vždy i zde platí všeho s mírou!

    OdpovědětVymazat
  10. Kačera je asi třeba přifukovat. A ve stáří to asi bude hrůzostrašná vizáž. I když si nechá žena vypnout obličej a k tomu má scrklou kůži na krku a zbytku těla, vypadá strašně. Ale nic proti gustu, jen to vyvolá úsměv v okolí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, to je pravda. Vrásky na krku a stařecké skvrny na rukou zamaskovat nejdou, pak je veškerá snaha marná a směšná. Měj se hezky 😊

      Vymazat
  11. Ahoj Evi, jsi mě pobavila s kačerem... Je to pravda, že kdo má nafouklé rty a vypnutou kůži na obličeji, vypadá fakt hrozně... Hlavně ty ženy jsou pak všechny stejné a nemají žádnou mimiku. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ta mimika tam chybí a pak je každá snaha marná a směšná. Měj se, pá 😉

      Vymazat
  12. Asi jsou zdravé a netrápí je žádné jiné bolístky, když mají náladu, chuť a peníze na takové blbiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ale oni si myslí, že jsou mladé a pěkné. Někdy je plastika přínosem, ale jinak je to jen směšné. Zdravím 😉

      Vymazat
  13. Stačí, co člověk dostane píchanců nutných pro život, nevím proč se nechat jakkoliv píchat navíc. Staří se nezapře, stačí se udržovat čistý, případně něco malounko opravit a kazí dobrý pocit a hotovo. Prostě - nic se nemá přehánět.

    OdpovědětVymazat
  14. Růžo, tak to vidím i já. Ale přesto tvrdím, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. Měj se hezky, zdravím 😊

    OdpovědětVymazat
  15. Dnešní doba je zvrácená a zvrhlá v mnoha směrech, a není to jen o přifouknutých rtech, vytrhaném a následně vytetovaném obočí, umělých řasách, liposukcích, tetování, umělých nehtech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, obávám se, že bude ještě hůř. Já jsem docela ráda, že už jsem staršího vydání 😉

      Vymazat
  16. Evi, připoměla jsem si tímto článkem kolegyni, která si nechala na zadek vytetovat oko. Jak se nahatá pohybovala, tak mrkalo, chtěla bych vidět dnes její zadek vrásčity. ☺

    OdpovědětVymazat
  17. Marti, to jsem se fakt pobavila. Jestlipak to oko ještě občas mrkne 😀😁

    OdpovědětVymazat