pondělí 18. listopadu 2024

Neodmyslitelná součást české kuchyně

Nedávno jsem na blogu četla recept na hrnkový houskový knedlík. Recept znám, párkrát jsem ho dělala a byl moc dobrý. Ale, mě od toho receptu odrazuje dost použitého nádobí.
V každé domácnosti se knedlíky dělají tak trochu jinak, někdo používá droždí, někdo kypřící prášek. Droždí opravdu mým kámošem není, a proto dělám knedlík podle receptu mé babičky, který se dědí. Knedlíky jsou dobré a nedají moc práce. Třeba někdy vyzkoušejte.

Houskový knedlík

300 g hrubé mouky
200 ml mléka (sodovky)
2 rohlíky 
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
sůl

Do mouky vmícháme prášek do pečiva, vejce, sůl, mléko (sodovku). Směs řádně promícháme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Pokud je těsto tuhé, přilijeme trochu mléka, pokud se nám zdá řídké, přisypeme trochu mouky. Na pomoučené desce vypracujeme 2-3 šišky a vložíme do vařící vody na 20-25 minut. Knedlíky během varu občas obrátíme vařečkou. Pokud máte rádi knedlíky  t u ž š í , použijte sodovku,
pro  n a d ý c h a n é  použijte mléko




Žádné komentáře:

Okomentovat