Sloní žrádlo to je název pomazánky, která je velice jednoduchá, rychlá a opravdu moc dobrá. Recept mám už spoustu let a protože uvedené suroviny byly vždycky levné, bývala to oblíbená pomazánka i na vysokoškolských kolejích.
A proč salát nebo pomazánka? Pokud salám nakrájíme na nudličky můžeme podávat v mističce s pečivem a pokud použijeme salám nastrouhaný, máme pomazánku na veku nebo jednohubky.
300 g gothaje nebo špekáčků
l lžíce oleje
11žíce octa
2 lžíce kečupu
1 lžíce polotučné hořčice
1 lžička cukru
1 nakládaná okurka
1 cibule
2 lžíce majolky
sůl, pepř
Olej, ocet, kečup, hořčici a a cukr dáme do kastrůlku, smícháme a necháme přejít varem. Po vychladnutí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a salám (nastrouhaný) a promícháme s majolkou.
Dobrou chuť
Tuto pomazánku znám. Také ji občas dělám na chuťovky.ej se hezky.
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatEvi, taky znám a dělám na chlebíčky. Jen salám pomelu i s cibulí. Načisto jsem dostala na chlebíček chuť 😊😊
Měj se hezky 🌞🍀 Alena
Znám, ale nedělám ji :-)
OdpovědětVymazatPomazánku Evičko znám. Už dlouho jsem ji nedělala děkuji za připomenutí.
OdpovědětVymazatLezarts
OdpovědětVymazatTato pochoutka je u nás stále v oblibě👍
Jéé tuhle pomazánku dělala hodně mamka, mám recept od ní. Evi měj se hezky, Lenka
OdpovědětVymazatEvi, jeden čas byla tahle pomazánka velkým hitem. A mě nějak minula. Ráda ji vyzkouším.
OdpovědětVymazatPřeji příjemné dny, Helena
Sloní žrádlo dělala tchýně na chlebíčky.Já na něj nějak zapomněla.
OdpovědětVymazatEvi,hezký den
Na vysoké krém nebyla, ale pomazánku jsem pocchytila od mé švagrové ze Slovenska. Ano, já píše Jituška, říkala ji sloní žrádlo.
OdpovědětVymazatTak jsem si ten receptík osvěžila. Dělávala jsem tuto pomazánku a pak se mi nějak z našeho jídelního lístku vytratila. Takže nic mi nebrání ji tam znovu zařadit :-).
OdpovědětVymazatMěj se hezky !
Hanka
Já na tuhle pomazánku zapomněla! Přitom jsem ji v mládí jedla pořád :-) Děkuji za připomenutí a zvu na můj blog kde probíhá soutěž.
OdpovědětVymazatgiveaway
Já myslím, že je dobré připomenout starší recepty a tento recept je opravdu starý. Jeden čas to letělo a třeba klukům to dělaly maminy, když se vraceli z opušťáku na vojnu a tam se po tom zaprášilo. ☺ Ale po pravdě, už léta jsem to nejedla.
OdpovědětVymazatTak dobrou chuť!
Gothaj ani špekáčky moc nemusím, sama bych si je nekoupila, ale když to dá (nebo nějaký salám, sekanou apod.) babička do něčeho - třeba dneska do čočkové polévky, tak to sním bez reptání a tuhle pomazánku bych určitě taky snědla :) A určitě by mi chutnala, jen bych ji asi nemusela jíst moc často...
OdpovědětVymazatSloní žrádlo dělávala kdysi moje tchýně. Já už jsem ji neměla roky (tchýně už není asi 15 let mezi námi)
OdpovědětVymazatTento recept znám, nicméně jsem ho nikdy nevyzkoušela. Proč vlastně? Budu to muset napravit, úplně mě honí mlsná 😊
OdpovědětVymazatJsem na tom stejně. Teď mi napadlo, že mne určitě odrazovalo strouhání gothaje. Ale zkusím salát s jemně nakrájeným salámem. Za vyzkoušení recept stojí.
VymazatEvi, ráda jsem se poučila i z komentářů, já uzeniny nejím, ale mám doma jednoho, ten by to snědl. Vyzkouším někdy na něm. Jiřina z N.
OdpovědětVymazat