Protože právě teď je sezona jahod, třešní a višní tak určitě také pečete bublaninu. Je to oblíbený zákusek a co kuchařka, to trochu jiný recept. Já jsem teď objevila vážně skvělý recept, ale pravda, že bublanina vydrží dlouho vláčná , tady rozhodně neplatí. Ona vám totiž moc dlouho na tácku nevydrží.
Třešňová bublanina
4 vejce
1 dl rostlinného oleje
1 dl mléka
150 g moučkového cukru
160 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
V míse rozšleháme žloutky s moučkovým a vaniliovým cukrem, olejem a mlékem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh ze čtyř bílků.
Nalijeme na plech (cca 30x20), na velkém plechu je bublanina dost nízká. Přidáme ovoce a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C přibližně 40 minut. Hospodyňky většinou znají: Když je zapíchnutá špejle suchá, máme hotovo.
Vážně můžu doporučit, už jsem pekla dvakrát.
Evi, díky za recept, tuhle variantu jsem ještě nepekla.
OdpovědětVymazatPěkný den
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatTak to se v létě hodí a zrovna jsem i posbírala maliny a ještě i pár jahod. Tak můžu zrovna vyzkoušet 😊 Díky za recept, Evi a přeji krásný den 🌞🍀🥰 Alena
Receptů na bublaninu je víc, kdysi jsme pekli z třeného těsta, teď dávám půl dávky hladké mouky a polovinu polohrubé. Místo oleje dávám rozp. máslo.
OdpovědětVymazatHlavně, ať všem ta jejich bublanina chutná. 😊
Bublaninu teď dělám často,jinak,ale tvůj recept se mi líbí a tak vyzkouším
OdpovědětVymazatEvi,hezký večer