pondělí 23. června 2025

Bublanina, která vydrží dlouho nadýchaná

 Protože právě teď je sezona jahod, třešní a višní tak určitě také pečete bublaninu. Je to oblíbený zákusek a co kuchařka, to trochu jiný recept. Já jsem teď objevila vážně skvělý recept, ale pravda, že bublanina vydrží dlouho vláčná , tady rozhodně neplatí. Ona vám totiž moc dlouho na tácku nevydrží. 

Třešňová bublanina 

4 vejce
1 dl rostlinného oleje
1 dl mléka
150 g moučkového cukru
160 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilinový cukr

V míse rozšleháme žloutky s moučkovým a vaniliovým cukrem, olejem a mlékem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh ze čtyř bílků. 
Nalijeme na plech (cca 30x20), na velkém plechu je bublanina dost nízká. Přidáme ovoce a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C přibližně 40 minut. Hospodyňky většinou znají: Když je zapíchnutá špejle suchá, máme hotovo.
Vážně můžu doporučit, už jsem pekla dvakrát. 



4 komentáře:

  1. Evi, díky za recept, tuhle variantu jsem ještě nepekla.
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní23/6/25 15:34

    Tetkapernikarka
    Tak to se v létě hodí a zrovna jsem i posbírala maliny a ještě i pár jahod. Tak můžu zrovna vyzkoušet 😊 Díky za recept, Evi a přeji krásný den 🌞🍀🥰 Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Receptů na bublaninu je víc, kdysi jsme pekli z třeného těsta, teď dávám půl dávky hladké mouky a polovinu polohrubé. Místo oleje dávám rozp. máslo.
    Hlavně, ať všem ta jejich bublanina chutná. 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Bublaninu teď dělám často,jinak,ale tvůj recept se mi líbí a tak vyzkouším
    Evi,hezký večer

    OdpovědětVymazat