pondělí 23. března 2015

Máte rádi lilek?

Já mám lilek ráda, dělám ho zapékaný. smažený. obalovaný. Určitě také znáte mnoho způsobů, jak tuto zeleninu upravit.
Chci vám nabídnout můj recept, který se v naší rodině osvědčil. Můžete ho připravit s mletým masem nebo s kuřecími játry. Tady je:

1 menší lilek, 3 papriky, 4 rajčata, 50 dkg mletého masa nebo kuřecích jater, sůl, pepř, 5 stroužků česneku, oregáno, bazalka. chilli, 5 lžic kečupu

Lilek (neloupeme) a papriky nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme na pánvičku s trochou olivového oleje. Zeleninu smažíme zhruba 10 minut. Spařená, oloupaná a nakrájená rajčata přidáme k zelenině, osolíme, opepříme a dochutíme připraveným kořením. Zalijeme kečupem.
Na druhé pánvi bez tuku opečeme mleté maso, osolíme, opepříme. Maso pustí vlastní šťávu. Do hotového opečeného masa (opékáme 10 minut) vmícháme připravenou zeleninu. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody a chviličku povaříme.
Pokud použijeme kuřecí játra, na pánvičku přidáme trochu olivového oleje. Játra osolíme až po dokončení.
Vhodná příloha je rýže nebo chleba.

Přeju dobrou chuť, snad vám bude chutnat ....

Žádné komentáře:

Okomentovat