úterý 18. července 2017

Třeboň, město nejen rybářů

Na červenec jsme si naplánovali návštěvu lázeňského města Třeboň. Čtyřdenní pobyt s wellness balíčkem byl zajištěn v příjemném hotelu Zlatá hvězda přímo na náměstí historické části města. Že se jedná o rybářskou oblast poznáte samozřejmě podle velkého počtu nádherných rybníků i sádek plných třeboňských kaprů, z nichž mnozí skončí na našich vánočních stolech jako tradiční pochoutka.
Dalším znakem jsou místní restaurace a hospody, které snad všechny mají na jídelním lístku hned několik druhů ryb v různých úpravách. Několik způsobů úpravy kapra jsme nemohli neochutnat, zvláště když v celé porci nenajdete téměř žádnou kostičku. Kapr je výborná ryba nejenom jako klasika s bramborovým salátem, navíc v místních restauracích naprosto čerstvý, prostě bez chybičky.
Třeboň se nám líbila, zvláště stará část města se zámkem a přilehlým parkem. Procházkou po hrázi rybníka Svět jsme se dostali k novogotické stavbě Schwarzenberské hrobky, postavené ve tvaru šestiúhelníku. Nahlédli jsme do děkanského kostela Panny Marie Královny a sv. Jiljí, zmiňovaný jako farní už v roce 1280 a nakonec navštívili pivovar Bohemia Regent.



Žádné komentáře:

Okomentovat