pátek 28. července 2017

Něco lehkého na zub

Léto nabízí spoustu čerstvé zeleniny, kterou se snažím využívat co možná nejvíce, a tak nabízím dva recepty, které máme rádi.

Pečená zelenina

1 lilek
1 cuketa
3 papriky
2 cibule
8 stroužků česneku
slanina nebo šunka
olivový olej
sůl, pepř

Zeleninu nakrájíme na kostky, šunku na proužky a vše promícháme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme trochu olivovým olejem, přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů 30-40 minut. Občas promícháme.


Cuketová nádivka


2 hrnky nastrouhané vymačkané cukety
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek strouhanky
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 malá lžička prášku do pečiva
šunka nebo slanina na kostičky (nemusí být)
koření podle chuti ( dobromysl, petrželka, tymián, česnek)

Všechny suroviny smícháme v míse včetně žloutků. Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme až nakonec. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 45 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat