středa 13. prosince 2017

Vybírat dárky je umění

Vánoce už se blíží celkem rychle, řekla bych, že hodně rychle a na výběr dárků zbývá čím dál méně času. V této disciplíně jsem nebyla nikdy žádný odborník , v originálním výběru už vůbec ne. Vrcholem mé originality byly dárky, dávané pro mé blízké, opravdu důkazem mého "umění". A tak se téměř se železnou pravidelností pod stromečkem objevovaly bačkory, sada mýdel, ponožky, kombiné případně zástěra. Přesto měli obdarovaní pokaždé radost a Ježíškovi děkovali.
Vybrat vhodný dárek je opravdu umění a jsem přesvědčená, že na jeho ceně vůbec nezáleží. A už vůbec neplatí úměra čím dražší dárek, tím větší radost obdarovaného. I když můžeme vybírat dárky opravdu netradiční např. seskok padákem, let balonem nebo pobyt s lázeňskými procedurami, obrovskou radost stejně udělá dárek vlastnoručně vyrobený nebo dárek s jednoduchým nápadem, vymyšlený a vytvořený přímo na tělo.
K tomu, abychom udělali velkou radost, stačí někdy docela málo.
Mého muže kdysi velmi potěšil prakticky malý dárek od dcery. Mezi spoustou rodinných fotek objevila jednu, na které byl můj muž, tehdy asi čtyřletý, se svými rodiči v Praze na Václavském náměstí. Fotku schovala, dala zarámovat a dárek byl na světě. Od té doby má své trvalé místo na poličce v ložnici.
Dokonce i peníze se dají darovat jinak než v obálce. Stačí porcelánová nebo keramická pokladnička-prasátko. Darovanou částku rozměníte na 50ti koruny, naplníte prasátko, zabalíte do celofánu s pěknou mašlí, a tak trochu tradiční-netradiční dárek je na světě. U mých dětí úspěch měl. Tady by ta úměra zřejmě zafungovala, čím větší prasátko, tím více se do něho vejde.
Prožívejte klidné adventní dny s vůní františků, purpury, světlem svíček a dobrou náladou. Ani ten úklid není třeba přehánět.


Žádné komentáře:

Okomentovat