úterý 8. května 2018

Modrá je dobrá, ale ta žlutá

Modrá je dobrá, s tím souhlasím, ale letošní jaro to s tou žlutou trochu přehání. Trochu dost. Nevadí mi žlutá barva. Sluníčko, zářivé žluté květy, čerstvě vylíhnutá kuřátka, žlutá na oblečení, to všechno je fajn . Ale žlutý pyl, kterého je letos snad ještě víc než v loňském roce, ten mi teda vadí, a to tak, že hodně.
Stůl, lavice i podlahu v altánku jsem uklízela každý den. Díky teplému počasí jsou na chatě otevřená všechna okna i dveře, a tak utírám prach, žlutý prach. Vítr ho roznáší úplně všude. Umyté auto už druhý den neví, že bylo umyté a po návratu domů boj pokračuje. Vytřít balkon, umýt parapety, opět prach v celém bytě.
Není to kvetoucí řepka, která se kolem nás široko daleko nevyskytuje, ale kvetoucí smrky, borovice a jedle. Těch máme na zahradě celkem dost a když se do nich opře vítr, valí se kolem nás žlutý mrak.
I doma máme výhled do parku, kde samozřejmě nechybí spousta smrků. Takže si tu žlutou opravdu "užíváme". Lituji alergiky, ti to v tomto období nemají vůbec jednoduché. A to je teprve začátek, znám to, máme alergika v rodině. Jeho čas s nástupem kvetoucích trav teprve přijde.


Žádné komentáře:

Okomentovat