úterý 29. května 2018

Pomalu končí divadelní sezona

V dubnu a v květnu uvedlo Divadlo Na Jezerce poslední dvě premiéry divadelní sezony. Obě představení byly komedie a opravdu komedie byly i podle následných reakcí publika. Bylo to úchvatné, tak se totiž jsmenuje jedna z uváděných komedií Je úchvatná.
Skutečný příběh Florance Foster Jenkinsové, nejhorší zpěvačky všech dob. Florance zdědila po svém otci obrovský majetek a její štědrost jí pomáhá v uskutečnění svého snu stát se zpěvačkou. Stává se mecenáškou umění a podporuje řadu spolků, které jsou za její štědrost ochotni přesvědčovat ji o tom, jak úžásná zpěvačka je. Ona si své zpívání financuje a přestože zpívat opravdu neumí a talent ji evidentně chybí, stala se slavnou. V závěru kariéry vyprodala i známou Carnegie Hall.
V hlavní roli uvidíte Jitku Sedláčkovou, která je opravdu úchvatná. Komedie, při které se určitě budete bavit.




Druhá premiéra Saturnin

Známý román Zdeňka Jirotky, který mimochodem vyhrál v roce 2009 anketu ČT Kniha mého srdce, se divákům zapsal do srdcí především z filmového zpracování. Byla jsem zvědavá, jak si Petr Vacek, Milouš z filmového zpracování, poradí s režíí na prknech, která znamenají svět. V roli Saturnina, kterou tak neodolatelně hrál Oldřich Vízner, se představil méně známý Michal Kern, ale s filmovým představitelem si opravdu nezadal, zrovna jako Jaroslava Kretschmerová v roli tety Kateřiny.
Bezvadná komedie s podtitulem:" Vítejte v časech, kdy se k sobě lidé chovali slušně" si určitě svoje diváky najde.


Žádné komentáře:

Okomentovat