středa 16. ledna 2019

Devadesáté narozeniny

Dneska má můj otec devadesáté narozeniny, které dopoledne netradičně oslavil operací šedého zákalu. Operace dopadla dobře, tak jenom doufám, že se žádné problémy nepřidají.
Na svůj věk je velice vitální a plný energie, až ho musím obdivovat, co všechno zvládá. Sama bych s tím občas měla problém. Člověk, který měl v životě problém koupit v obchodě byť jenom housku, nakupuje teď naprosto běžně vše, co domácnost potřebuje. Je z něho hospodyňka na plný úvazek se vším všudy. Vaří, peče a vánočka nebo bábovka pro něj není problém. Já sama jsem například v životě neupekla ještě ani jednu vánočku.
Hlídá prohlídky u lékaře, užívání prášků, placení složenek, zkrátka vše, co je v domácnosti potřeba. Moje matka se totiž potýká s tím odporným Němcem a navíc velmi špatně slyší. Mé nabídky na nákup nebo uvaření zatím odmítá s tím, že má alespoň nějakou náplň a jen tak sedět a čumět do zdi by ho zničilo úplně.
Je toho opravdu hodně, co dokáže stihnout a zařídit a já mu k těm kulatým narozeninám přeju samozřejmě zdraví, hodně sil a pevné nervy, které s nemocnou matkou občas fakt potřebuje.
Zatím jsou soběstační a jediné, co po mě otec chce, abych přišla sama nebo s manželem, aby si měl s kým popovídat. Nemáme to k sobě daleko, takže opravdu není žádný problém tam zajít i několikrát v týdnu. Chodí i můj bratr a vnoučata, takže popovídat má s kým.
Tati, jseš frajer, mám tě ráda.



Žádné komentáře:

Okomentovat