sobota 12. ledna 2019

Jablkový závin pro alkoholiky

Tenhle recept mě zaujal, ne snad pro ten alkohol, ale pro rychlost, s jakou se dá tato dobrota připravit.

suroviny na 2 ks

500 g hl. mouky
1/4 l piva
125 g másla
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
perník, vlašské ořechy, rozinky, trochu rumu

Do mouky nastrouháme máslo, přidáme pivo a zpracujeme ve vláčné těsto. Rozválíme dva pláty, na které nastrouháme perník a jablka. Přidáme nasekané ořechy, rozinky a oba cukry. Zarolujeme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 170-180 °C dozlatova. Po upečení ještě potřeme rozpuštěným máslem, do kterého zamícháme trochu rumu.
Dá se péct i bezlepková varianta, např. z mouky Jizerka. V tom případě dáme o trochu více másla, aby se těsto netrhalo.



Žádné komentáře:

Okomentovat