Vaření není přímo mým koníčkem, ale nevadí mi. Klasickou českou kuchyni, především omáčky, umím celkem dobře a na minutky je u nás expert manžel. Ale trávit celé dopoledne u plotny se mi občas vážně nechce. Možná i proto vyhledávám reepty rychlé, ale rozhodně ne na úkor kvality a chutnosti. Takovým posledním mým úlovkem je následující ověřený recept.
Vepřové plátky s jablkem a hruškou
600 g vepřového masa (kýta,plec)
2 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
2 menší jablka
2 hrušky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl, pepř
Nakrájené maso naklepejte, osolte, opepřete a naložte do marinády z oleje, tymiánu a sójové omáčky přibližně na 2 hodiny.
Jablka a hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na měsíčky.
Na pánvi opečte maso z obou stran, vložte i s marinádou do pekáče, přidejte jablka, hrušky a pečte 20 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory, rýže.
Žádné komentáře:
Okomentovat