pátek 12. dubna 2019

Klíšťatům začala sezona

Nastupující jaro přináší nejenom sluníčko, rozkvetlé zahrady a stromy, pro někoho příjemnou a pro někoho nekonečnou práci na zahradách, polích nebo vinicích. Kromě toho opět vylézají velikostí malá, ale škodlivostí velká , nepříjemná klíšťata.
Minulý víkend jsme byli na chatě a Barunka už si jich pár přivezla. Doslova pár, protože jedno dobře ukryté objevila paní při jejím střihání a druhé, ještě lépe ukryté a ještě víc vypasené, jsme našli dneska ráno v předsíni.
Ve středu mi přišel objednaný obojek proti klíšťatům, který používáme už nějaký ten rok, jsme s ním spokojení (snad i Barča) a hlavně nesmrdí. Některé obojky účinné sice jsou, ale jejich zápach, který se samozřejmě přenese na zvíře, je dost nepříjemný.
Při koupi obojku dejte pozor na končící dobu expirace. Některé internetové obchody prodávají obojky s expirací 04/2019, ceny jsou sice velmi přijatelné, ale výrobek celkem na nic. Informaci se sice dozvíte, ale většinou až po podrobném přečtení popisu. Pokud tedy jdete cíleně po konkrétním výrobku, můžete se docela lehce napálit.


Žádné komentáře:

Okomentovat