pátek 5. července 2019

Hřebíček nejen v kuchyni

O tom, že hřebíček je výborným kořením v kuchyni, není třeba nikoho přesvědčovat. Hodí se do slaných i sladkých jídel, většinou ho máme spojený v kombinaci s jablkem, zapíchnutý do cibule při vaření rýže a svařák bez hřebíčku si nedovedu představit.
Hodně se také používá v léčitelství, protože má antibakteriální a dezinfekční účinky. Jeho kousání osvěží dech, ulevuje od bolesti zubů a dásní, zabraňuje tvorbě aftů.
Údajně je výborným pomocníkem při stárnutí pleti. Ještě jsem nevyzkoušela, ale určitě vyzkouším. Horší už to snad nebude. Teda zatím. Bude hůř, to vím.
5 hřebíčků přelijte šálkem vařící vody a zchladlým nálevem 2x denně polévejte obličej.
Výsledek prý překvapí, tak budu vidět.
Pokud se nedostaví kýžený výsledek, poslouží tento nálev v místnosti jako odpuzovač hmyzu. Tak aspoň něco!


Žádné komentáře:

Okomentovat