sobota 22. ledna 2022

Návraty do dětských let

 Začínám se vracet do dětských let. Začalo to antistresovými omalovánkami, které mě jednu dobu opravdu bavily. Momentálně to pokračuje mými oblíbenými panenkami, na které jsem jako malá holka šila a háčkovala. Poté, kdy se mi podařilo získat na Aukru gumové miminko Františka, které jsem měla z mých panenek snad nejraději, začala jsem na něj a na Zuzanku zase háčkovat a plést. 
Jenom doufám, že ten návrat do dětství nebude pokračovat třeba nutností nosit pleny, protože například se zubama jsem na tom hůř než předškolák.
Tady jsou moje modelky Zuzanka a František.










23 komentářů:

  1. Moc hezky jsi panenky ustrojila. Jinak se zubama jsem na tom jako Ty.. Co naděláme. Měj se moc krásně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, už nenaděláme nic a pokud jde jen o zuby, tak je to ještě v pohodě 😛

      Vymazat
  2. Děkuji za krásnou vzpomínku a foto Františka! Také to byla moje nej-nej panenka, které jsem napletla našila plný kufřík oblečení. Bohužel máti panelu i její garderobu nikomu věnovala. Musím přiznat, že mě to moc mrzelo.
    P.S.
    kdo si hraje nezlobí😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si hraju, někdy asi i zlobím, ale ve svém věku už si můžu dělat co chci 😛 Jsem ráda, že se ti můj František líbí. Měj se hezky, zdravím 🧡

      Vymazat
  3. Evi, no to je nádhera!
    Vrátila si mě o hodně let zpět :o) krásně si panenky oblékla!
    Přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem jako holka na panenky šila, pletla a zopakovala jsem si to, když byly vnučky ve věku, kdy si s panenkami hrály.
    Moc hezky jsi svoje panenky oblékla.
    Klidnou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, někdy přijde nálada na knížky, jindy na panenky a někdy zase na jiné tvoření. Jsem ráda, že se ti moje panenky líbí 😄

      Vymazat
  5. S panenkama jsem si hrála až do osmé třídy.Potom mě více zajímali kluci.Měla jsem raději zůstat u panenek.Máš je krásně oblečené.Taky šiju a háčkuji na svoji panenku.Chci ji vzít s námi na výlety a vždy zapomenu.Potom ji taky nafotím.
    Evi,měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, panenku určitě nafoť, jsem zvědavá 🙂

      Vymazat
  6. Jsem na tom stejně jako Jitka. Se spolužačkou jsme si hrály s panenkami také asi do osmé třídy, pak se zájem otočil na kluky. Po letech jsem se k nim vrátila a mám jich víc než dost. Zuzanka i František mě také v dětství doprovázely, pak se někam ztratily, tak jsem si po letech pořídila jiné a mám i Alenku s vlásky.
    S těmi zoubky jsem na tom jako novorozeně, už mám vyndavací. Co naděláme. Ale chutná mi i s nimi. Někdy až moc.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžo, já těm zubům říkám vyndavací zas tam dací. Důležité je, že ti chutná, to jsme na tom opět stejně 😜🙂

      Vymazat
  7. Evi, důležité je dělat to, co Tě baví a obohacuje (myslím vnitřně). Já jsem měla na tu dobu hraček dost, ale čistě panenkovský typ jsem nebyla, takže mě nebavilo šít na ně nebo je převlékat. Je to pravda, ačkoliv od dětství mě šití bavilo, na šicím stroji jsem už v dětství uměla. Moje panenky byly oblečené, ale ty šatičky mi ušila maminka ze zbytků, když něco šila na sebe. Dlouho jsem to opatrovala, ale mít to někde v kufru - není řešení. Rozumné bylo moje rozhodnutí dát to do muzea. Hračky fakt letí.
    Přeji příjemnou neděli. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, šití na panenky u mě byla záležitost spíš prázdninová. Na osadě šily a háčkovaly všechny malé holky, samotnou už mě to tolik nebavilo. Na stará kolena jsem ale tuhle zálibu oprášila. Měj se hezky 😊

      Vymazat
  8. Evi, tyto panenky si pamatuji ze školky a možná jsme je měli i doma. Jsou parádní a krásně je oblékáš.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Evi, obě panenky jsem jako malá holka měla a Františka jsem měla také moc ráda. Panenky mám ráda stále a lety jsem z nich udělala malou sbírku. Myslím, že je to hezký návrat do dětství, který potěší. Panenky mají krásné oblečky.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, vždycky jsem měla ráda vůni panenky Františka. Možná nebudeš věřit, ale tenhle František fakt také voní. Zpočátku jsem z něj cítila trochu zatuchlinu, zřejmě byl někde na půdě, ale teď už voní tak, jak si to pamatuji. Měj se hezky 😊

      Vymazat
    2. Evi máš pravdu - na vůni jsem zapomněla, ale František voněl a myslím, že i Zuzanka.

      Vymazat
  10. Zuzanku jsem měla Evičko také. Jeden čas jsme pletly na hadrové panenky v Centru volnočasových aktivit v rukodělným kroužku. Panenky putovaly do nemocnice na dětské oddělení. Jsi šikulka,moc hezké oblečení pro panenky jsi vytvořila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to je skvělá zábava pro vás a ještě jste udělaly radost nemocným dětem. Jednu Zuzanku má ještě moje dcera a tuhle jsem kdysi koupila na blešáku.
      Nevidím tvůj blog, snad jsi neskončila? Měj se hezky, pá 😄🍀

      Vymazat
  11. Takovou panenku si pamatuji po mamce. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty byly oblíbené hodně dlouho. Nikolko, zdravím 😉

      Vymazat