čtvrtek 24. září 2015

Vaříme bez lepku

Vařím doma bezlepkovou stravu. Ne proto, že to je prý vhodná strava pro sportovce (to nejsme doma nikdo), ale protože to je nutnost. Objevila jsem recepty na řízky, které jsou moc dobré a chutnají i těm, kteří bezlepkovou dietu držet nemusí.

Hovězí řízky

hovězí maso na řízky (může být i vepřové nebo kuřecí), bezlepková strouhanka, 2 vejce, cibule, anglická slanina, sůl, olej

Maso osolíme a před naklepáním je obalíme ve strouhance. Naklepané řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a opečeme na oleji. Maso vložíme do zapékací mísy a na každý plátek masa dáme cibuli nakrájenou na kolečka a proužky slaniny. Přikryjeme alobalem a zapékáme (hovězí řízky cca 1 hodinu, vepřové nebo kuřecí stačí 30 min).

Francouzské řízečky

4 kuřecí řízky, 1 velký jogurt, trochu citronové šťávy, grilovací koření, cibule, česnek, sůl, 1 vejce, bezlepková mouka Jizerka

Řízky lehce naklepeme a osolíme. Do mísy dáme jogurt, grilovací koření, pár kapek citronové šťávy, najemno nakrájenou cibuli, česnek a zamícháme. Do směsi dáme maso a necháme marinovat 2-3 hodiny. Maso vyjmeme a do marinády přidáme vejce a bezlepkovou mouku. Umícháme hladké těstíčko a maso obalíme (nesmí se odlupovat)) a necháme ještě hodinu odležet. Smažíme v rozpáleném oleji. (Maso můžeme marinovat přes noc, příprava je druhý den rychlejší).

Žádné komentáře:

Okomentovat