sobota 17. června 2017

Léto a zmrzlina, to k sobě prostě patří

V dnešní době si můžete dopřát zmrzlinu ze všech možných druhů ovoce, dokonce i petrželovou nebo z rajských jablíček. Nemůžu říct fuj nebo paráda, zeleninové jsem neochutnala. Ale klasiku jako je tvarohový Míša nebo jahodová dřeň, to zná určitě každý. Tyhle pochoutky se dají vyrobit i doma a není to vůbec žádná věda. Nabízím už léty prověřené recepty, třeba se budou v letním horku hodit.


Tvarohový Míša

zakysaná smetana, měkký tvaroh, 10 dkg cukr
na polevu ledové kaštany, 5 dkg 100% tuku, lžička kakaa

Smetanu, tvaroh a cukr vyšleháme, čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme.
Plníme do nanukových formiček nebo do plastových obalů na vajíčka. 1 lžíce čokoládové polevy, 1 lžíce tvarohu, dáme zamrazit a je hotovo.




Jahodová dřeň


500 g jahod, 4 lžíce cukru

Očištěné a propláchnuté jahody osladíme a rozmixujeme. Hotovou směsí naplníme kelímky nebo vaničky, zaklopíme víčkem a dáme zamrazit. Jednodušeji už to ani nejde.


Žádné komentáře:

Okomentovat