středa 30. srpna 2017

A zase na startu

Před pár týdny jsem psala, že končí škola, začínají prázdniny a najednou je všechno obráceně. Končí prázdniny, začíná škola a s ní povinnosti, úkoly, povinné i nepovinné aktivity, kroužky, zkrátka každodenní kolotoč pro malé i velké.
Sama jsem se po prázdninách do školy docela těšívala, ale jenom na prvních pár dní. Zase jsme se všichni sešli, jeden přes druhého líčili prázdninové zážitky. Ty tenkrát byly většinou z pionýrských táborů, z kempů, kam jsme jezdili s rodiči většinou pod stan a od babiček na vesnicích, pokud teda někdo měl to štěstí. Prázdniny u moře, to byl zážitek jen některých z nás, a to většinou bylo Černé moře nebo studený Balt v NDR.
Druhým příjemným zážitkem bylo rozdávání nových učebnic, sešitů a učebních pomůcek. Všechno tak krááásně vonělo novotou. Tužky, pera, pastelky, vodové barvy, plastelína, pracovní podložky, to všechno jsme ve škole dostávali zdarma. Mnozí dnešní rodiče by tuto možnost určitě rádi uvítali, zvláště při dnešních cenách. Vybavení prvňáčka není nijak levná záležitost, stačí se podívat na současné ceny sešitů, obalů, pastelek a dalších pomůcek. A to nemluvím o cenách batohů, penálů, botách na přezutí a mnoha dalších a dalších věcech.
Je mi docela líto rodin, kde začátek školního roku velmi znatelně zasáhne do rodinného rozpočtu, neboť školou požadované věci jsou pro školáka povinné a přes to vlak prostě nejede.
A tak do nového školního roku přeji všem rodičům pevné nervy, učitelům ještě pevnější a školákům hladký průběh školních a i těch mimoškolních aktivit.
Všem prvňákům tu nejlepší paní učitelku, protože dobrý začátek je opravdu hodně důležitý. Ten nepodařený může napáchat škody, které se později odstraňují těžce a pomalu.
A tak vzhůru do boje, za pár dní už zase všechno začíná.



Žádné komentáře:

Okomentovat