sobota 21. října 2017

Je to málo nebo dost?

Minulý víkend byl tak trochu pracovní. I když pracovní spíše pro objednanu partu šikovných chlapíků. Na zahradě bylo potřeba zlikvidovat starou kůlnu na dřevo a rozpadající se přístřešek na cirkulárku a další nářadí, potřebné pro práci na zahradě.
Kůlna už měla za sebou pár desítek let, a tak chaloupka na kuřích nožkách proti ní byla luxus pětihvězdičkového hotelu. Stržení kůlny a odvoz bordelu, jinak se to snad ani nazvat nedá, zabralo téměř celou sobotu. A že toho málo nebylo. Opravdu důležité pro nás bylo hlavně zajištění odvozu, s tím bychom si sami poradili dost těžko.
Součástí odpadu byly i eternitové desky, které se kdysi běžně používaly na různé stavby a jejich zastřešení, a ne jinak postupoval i původní majitel. Eternit je zařazen do nebezpečných odpadů, a proto se s ním tak musí nakládat. Zajistili jsme odvoz na místní skládku, kde byla zjištěna váha přes 300 kg a zaplatili částku 1800,- Kč. Není to zrovna málo, ale "hřál" nás pocit, že jsme se zachovali zodpovědně a naše, beztak už zkoušené životní prostředí, nezatížili dalším škodlivým odpadem.
Co mě ale nezahřálo ani na okamžik, byly další částky, které je třeba při likvidaci zaplatit.
200,- Kč administrativní poplatky (asi za vystavenou fakturu?)
20,- Kč za zvážení odpadu (rozdíl mezi naloženým a vyprázdněným autem)
Předpokládala bych, že je vše už zahrnuto v ceně, ale předpokládala jsem blbě.
Měli jsme štěstí, že bylo na naší straně i počasí, sluníčko hřálo jako uprostřed léta. Možná, že bychom v deštivém počasí nějakou tu korunu ještě připlatili za obsluhu v nepříznivých podmínkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat