pondělí 16. října 2017

Světem letí dokonalost

Ze všech stran na nás útočí dobře mířené reklamy na nejrůznější přípravky, výrobky, doplňky stravy a četná zařízení pro naši celkovou dokonalost. Dokonalá pleť, postava, zuby, vlasy, strava, dokonalý životní styl.
Firmy, které se zabývají správnou životosprávou, životním stylem a samozřejmě následným zhubnutím při používání jejich zaručeně jedinečných přípravků, zažívají zlaté časy již řadu let a dlouho ještě zažívat budou.
Kdo by nechtěl být štíhlý, prakticky bez jakékoli námahy, odříkání a pevné vůle. Tak jednoduché, stačí sezobnout zázračnou pilulku.
Vrcholem těchto zaručených "výsledků" jsou zeštíhlující boty (čtete dobře) inzerovanou prodejnou TV product. Větší blbost jsem ještě neslyšela, ale nekupte to!
Chcete mít zuby bílé jako čerstvě padlý sníh, hřívu nádherně lesklých vlasů, pleť bez jediné vrásky, hladkou jako dětská prdýlka? Na všechno se nějaký ten přípravek určitě najde, stačí jen trochu provětrat účet a je to.
Potom ale nechápu, proč mnohé dívky a mladé ženy nemají postavičku ham ham, mastné a neupravené vlasy jim také na přitažlivosti moc nepřidají. Oblečení mnohdy na první pohled neprozradí, zda jde o slečnu nebo mladíka, o váhových kategoriích ani nemluvím. Těžká váha se objevuje v docela velké míře už na základních školách.
Také teda nechápu, proč já, moje kamarádky i ostatní ženy v našem věku vypadáme tak, jak vypadáme. Do tváří se nám vepsaly vrásky, žádná z nás většinou postavu modelky nemá a pokud vím, shazování kil je sakra tvrdá dřina a ty vrásky by možná chtěly přežehlit přes mokrý hadr, ale raději to zkoušet nebudu, výsledek je nejistý.
Ale zuby, to je jiná. Některé z nás mají opravdu zářivě bílé zoubky, většinou jsou to ty vyndavací zas tam dací. V tomto věku bych to ovšem připisovala na vrub zubního laboranta. Tady by se mělo té zářivosti přece jenom ubrat.
Uznejte sami, zářivě bílý úsměv ve vrásčité tváři, lemované většinou šedivými vlasy, to už je skoro panoptikum.
Někde bude zřejmě chyba. Asi klamavá reklama Usmívající se

Žádné komentáře:

Okomentovat