čtvrtek 12. října 2017

Už jste vyzkoušeli patison?

V našich kuchyních není patison zrovna moc rozšířený, ale pokud vyzkoušíte, určitě Vás nezklame. Od své sousedky jsem tentokrát patison dostala opět s vyzkoušeným receptem. Na internetu najdete receptů hodně, připravuje se různými způsoby, ale já vsadila na sousedčinu radu a volba to byla skvělá.

Zapečený patison

1 malý patison
2 cibule
3 zelené papriky
3rajčata
2 vejce
10 dkg tvrdého sýra
10 dkg anglické nebo oravské slaniny (nemusí být)
3 stroužky česneku
sůl, pepř, směs italského koření, olivový olej

Patison oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na hranolky, posolíme a necháme "vypotit". Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme trochu olivového oleje a rozložíme osušený patison. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, proužky papriky, slaninu, sůl, pepř a podle chuti koření. Necháme zapéct cca 30 minut, směs můžeme občas promíchat. Poté přidáme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na plátky a zapékáme ještě 10 minut.
Nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vejci.
Celková doba pečení je zhruba 45 minut při 180 stupních.
Můžete podávat s bramborem, ale moc dobré je to i s chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat