pátek 27. dubna 2018

Úplně jednoduchá otázka

Skoro každá otázka a následná odpověď může být pro někoho právě ta důležitá, možná vůbec ta nejdůležitější. Pro mne nemusí znamenat nic, pro jiného může být i otázkou života a smrti. Každý máme poněkud jiný úhel pohledu, pro každého je v životě důležité něco jiného. Máme jinak nastavené hodnoty a priority, které si většinou přinášíme z dětství, z výchovy od našich rodičů a prarodičů.
Jsme rozdílní v pohledu na vzdělání, majetek, životní hodnoty, náboženství, partnerské vztahy nebo vztah k přírodě.
I tak, na první pohled banální otázka, Jak to dopadlo? může v životě každého z nás sehrát obrovskou roli a dotyčnému obrátit život doslova naruby. Aniž to tušíme, po jejím zodpovězení se možná náš život podstatně změní a naše kroky povedou úplně jiným směrem, než se původně zdálo.
Otázka krátká, důsledky mnohdy obrovské. Jak to dopadlo se ptáme například po přijímacích zkouškách na školu, po výběrovém řízení do nového zaměstnání, po výsledcích zdravotního vyšetření, po těhotenském testu, po rozvodu, po žádostech téměř na cokoliv.
A odpovědi jsou pro další život nesmírně důležité, protože možná právě teď stojíme na rozcestí našeho dosavadního života. Ať už je ta cesta jakákoli, ať je to volba šťastná.


Žádné komentáře:

Okomentovat