pondělí 18. června 2018

Něco na zub bez lepku

I ti, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu mají rádi sladké. Je to trochu složitější něco pro ně vytvořit, já to prostě s bezlepkovou moukou moc neumím, ale tyhle recepty jsou úplně bez mouky.

Piškotová roláda

4 vejce
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
50 g mletých vlašských ořechů
200 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr podle chuti

Bílky vyšleháme do tuhé pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr a vidličkou rozmíchané žloutky, nakonec zlehka přimícháme ořechy. Tenkou vrstvu těsta pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 12-15 minut. Po upečení ihned stáhneme papír a těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, do které zamícháme moučkový cukr (může se použít i zakysaná smetana). Roládu srolujeme a dáme vychladit. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem nebo zdobíme ovocem.


Míša řezy

5 vajec
100 g cukru krupice
50 g kakaa
1 vanička měkkého tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr

Z bílků připravíme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové směsi vmícháme kakao a sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a v předehřáté troubě na 190°pečeme asi 8 minut. Těsto sundáme z plechu, necháme zchladnout a po vychladnutí rozdělíme na dvě půlky. Tvaroh rozšleháme se smetanou, přidáme moučkový cukr a krém natřeme na půlku těsta, druhou půlkou přiklopíme a necháme vychladit.



Žádné komentáře:

Okomentovat