čtvrtek 20. února 2020

Máte rádi langoše?

Já teda ano, hlavně ty, kde je hodně česneku. Jedna moje kamarádka, a vlastně celá její rodina, má česnek tak moc ráda, že by ho byla schopná narvat i do buchet. Druhá kamarádka se česneku obloukem vyhýbá. Ne pro aróma, ale z důvoldů zdravotních. Ale zpátky k těm langošům.
Že nekamarádím s droždím, to už možná víte. V tomhle receptu droždí nenajdete a je tak jednoduchý, že ho zvládne i dítě. Nejdůležitějšií je samozřejmě chuť a ta je vážně dost dobrá. Zatím byl vždycky přijat bez připomínek.

Budete potřebovat

1 hrnek (250 ml) kyšky nebo kefíru
2 hrnky hladké mouky
1 lžička (ne vrchovatá) jedlé sody
sůl, olej
česnek, sýr, kečup na oblohu

Smícháme mouku se solí a sodou, přidáme kefír (kyšku) a vypracujeme vláčné těsto. Tvoříme placičky a z obou stran smažíme na oleji. Dozdobíme podle chuti.
(V tržnici jsem si všimla, že mají ve vodě rozdrcený česnek a tím langoše potírají, pak přidávají kečup a sýr).


Žádné komentáře:

Okomentovat