sobota 7. listopadu 2020

Imunita je důležitá

 Imunita je pro naše tělo důležitá, ale v současné době snad ještě důležitější. Chci vás seznámit s jedním produktem, který sama používám více jak dva roky a jsem s ním opravdu spokojená.
Jedná se o betaglukan. Je to přírodní komplexní polysacharid mezi jehož zdroje patří například oves, ječmen, řada hub, kvasinky a mořské řasy. Není až tak důležitý zdroj, ale čistota produktu, optimální je čistota 80 %.Betaglukan podporuje imunitu, zpomaluje růst rakovinových buněk, snižuje cholesterol, má příznivý vliv na cukrovku a vysoký krevní tlak. Má antioxidační účinky a dobře působí na pokožku a ekzémy. 
Sama jsem se při jeho užívání zbavila sluneční alergie, upravil se mi cholesterol a mému synovi se po zatím dvouměsíčním užívání velice zlepšil ekzém na rukou. Preventivně se používá jedna tobolka denně, ale pozor! Určitě si prášek z tobolky nesypte do úst nebo na lžičku, je to hnus. Polkněte ji celou.
U nás se betaglukan prodává od spousty výrobců, ale je skutečně potřeba zjistit jeho čistotu, případně i certifikát. Pokud se chcete dozvědět více zajímavostí, navštivte stránky:
www. Prof. Dr. Václav Větvička, Ph.d - betaglukan.cz
Ju používám tento, čistota 80% , certifikát 

                                            

28 komentářů:

  1. Evi, s mou imunitou to moc slavné není. Užívám ale takovou spoustu léků, že si fakt někdy připadám, jako práškovací letadlo.
    Na Betaglukan se podívám, hlavně musím prozkoumat, zda se bude kamarádit s tím, co už užívat musím.
    Měj hezké dny 👍💕🙋‍♀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, pokud si otevřeš stránky dr. Větvičky (syn botanika dr. Větvičky), najdeš tam o betaglukanu spoustu zajímavých informací ☺

      Vymazat
  2. Evi, já jsem si na posílení imunity koupila hlívu ústřičnou s lactobacily a šípky. Jen to nějak zapomínám brát.;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlíva je prý také na imunitu hodně dobrá. Snad nám to pomůže, jak se říká: Víra tvá tě uzdraví ☺☺☺

      Vymazat
  3. To je fajn tip, u nás se to teď hodí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že tahle doba potřebuje trochu tu imunitu podpořit, a to nejen kvůli covidu ☺

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Na uvedených stránkách je o betaglukanu spousta zajímavých informací. Zdravím ☺☺☺

      Vymazat
  5. Nevím proč jsem si při pohledu na tu pixličku na obrázku vzpomněla, jak jsem nedávno na FB viděla fotku jedné slovenské přítelkyně - kompletně zaplněnou lékovku, ráno, odpoledne i večer, celý týden - až po okraj všelijakými tobolkami a tabletami, všechno vitamíny. Raději jsem to nekomentovala :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jí to pomáhá psychicky. Víra tvá tě uzdraví, možná mně také pomohla víra, ale letos jsem po hodně dlouhé době mohla na sluníčko ☺☺☺

      Vymazat
  6. Není špatné nějaký ten vitamínek do sebe dostat a jak to nejde přirozenou cestou, nastoupí chemie.☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podzim je k tomu docela vhodný, sluníčko se nám ztrácí (u nás celý víkend ani nevykouklo) a dlouhá zima před námi. A ještě jedno upozornění. Jezte zeleninu, je zdravá, ale také poměrně drahá ☺☺☺ Zdravím ☺

      Vymazat
  7. Evi, díky za tip. V posledních letech mne imunita dost zlobí. Měj se pěkně. Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, koukni na to, možná by to bylo řešení.
      Nemůžu se dostat na tvůj blog, nemám oprávnění, zlobila jsem? Pá ☺☺☺

      Vymazat
  8. Evičko, BetaGlukan jsem ještě nikdy nezkoušela, děkuji za typ. Teď člověk musí opravdu hodně myslet na to, aby byl zdravý!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro tuhle mizernou dobu je to určité řešení, navíc posilovat imunitu je potřeba vlastně pořád ☺

      Vymazat
  9. Je to tak, imunita je vždy potrebná a v tomto koronačase obzvlášť. Používam prípravky z hlivy + Omega 3. Ale i tak teraz medzi ľudí moc nechodím.
    Istota je istota! 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omegu 3 jsem si také naordinovala, přece jenom roky jsou tady ...

      Vymazat
  10. Také jsem si myslela,že imunitu nemám nic moc,ale na virozy netrpím a covid jsem měla bezpříznakový,tak možná nějakou mám.Ale tvůj přípravek si zapisuji,potravinové doplňky beru,ale střídám je.
    Evi,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také na virózy netrpím, ale čert nikdy nespí. Betaglukan mi připadá jako velmi dobrý potravinový doplněk. Jitko, také přeji klidné dny, zdravím ☺☺☺

      Vymazat
  11. O betaglukanu jsem už slyšela, ale jen tak letmo, tak jsem se díky tvému článku dozvěděla, co je to vlastně za zázrak :) Snažím se posilovat imunitu alespoň těmu šumivými vitaminy, tak snad to něčemu pomůže... Přeji hezký začátek týdne ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli je to zázrak, to nevím, ale myslím, že uškodit rozhodně nemůže. Každý si pro své zdraví vybere to pravé. Zdravím ☺☺☺

      Vymazat
  12. Souhlasím s tebou, že je imunita moc potřeba, v této době obzvlášť. Já beru lutein na oči a jeden doplněk stravy na paměť, už s ní mám občas problém. Nechci moc brát prášky, že tam je chemie, ale nad tímto se zamyslím. Přece jenom v mém věku je každá rada dobrá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježurko, přečti si na internetu o betaglukanu nějaké články, já jsem s ním fakt spokojená, ale nenutím nikomu nic. Měj se krásně a hodně zdraví ☺☺☺

      Vymazat
  13. Beru také nějaké vitamíny. Chtěla jsem ty vitamíny brát jen krátkodobě, ale vzhledem k situaci už je beru skoro rok. Betaglukan jsem zatím nezkoušela. Je dobře, že ti pomáhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom doufám, že nám to trochu pomůže, přeji hezké dny ☺☺☺

      Vymazat
  14. S imunitou je hodně spojených věcí a přírodní doplňky si taky můžeme dopomoct. Tak hlavně, že pomáhá :)

    OdpovědětVymazat
  15. Věřím, že na něco určitě ano, ale všelék to samozřejmě není ☺

    OdpovědětVymazat