pondělí 5. září 2022

A co ještě budu hledat?

 V neděli odpoledne bylo příjemné počasí, tak akorát na procházku. a to jsem musela využít. Cesta samozřejmě vedla do lesa, tentokrát bez houbařského košíku, ale se sáčkem, co kdyby náhodou. Mobil nosím pro případ, že uvidím nebo najdu něco zajímavého. 
Na nedělní odpoledne  bylo v lese poměrně dost houbařů a přesto jsem i já nějaké houby našla. Hledání hub je u nás, tak trochu kros nahoru a dolů, takže po více jak hodině jsem měla dost a chystala jsem se domů. Z dálky jsem slyšela dusot koňských kopyt, to je teď u nás celkem běžné, v okolí je ustájena spousta koní a jejich majitelé vyrážejí na lesní projížďky. Chtěla jsem si koně vyfotit, ale problém. Docela velký problém, mobil nikde. Alespoň přibližně jsem znova procházela tu trasu nahoru, dolů, ale samozřejmě nikde nic. Dvakrát jsem požádala houbaře, jestli mohou vytočit moje číslo, kdyby snad náhodou. Tak ani náhodou. Oba mi ochotně slíbili, že v případě nálezu, nechají mobil v místní restauraci. 
Domů jsem přišla utahaná víc, než ti koně na lesní cestě a manželovi jsem řekla, že tohle jsou asi nejdražší houby v Evropě. 
Nešlo mi o mobil samotný, ale mám v něm ještě jednu kartu od O2, která je datová a používám ji když jedeme na dovolenou nebo na chatu, takže od jara do podzimu. Za 300,- na měsíc je v ní 100 GB. Tahle ztráta by mě hodně mrzela. Karta se běžně koupit nedá, byla to letní akce, kterou využívám už třetí rok. 
Když jsem si trochu odpočinula, stejně mi to nedalo. Vzala jsem manželův mobil a vrátila se zpátky do lesa, abych tu trasu prošla potřetí. Když už jsem svoje číslo vytáčelo jednatřicetkrát, byla jsem rozhodnutá, že už vážně končím. Najednou jsem z dálky jen hodně slabě slyšela Beethovenovu skladbu Pro Elišku. Nechtěla jsem věřit, že bych fakt měla takové štěstí, ale fakt jó! 
Mobil jsem ztratila zhruba po deseti minutách, co jsem do lesa vlezla. Letošní léto bylo ve znamení hledání. Nejdřív dceřina fenka jorkšíra, teď mobil. V obou případech bylo hledání naštěstí úspěšné. 






18 komentářů:

  1. Tak sláva,bylo to napínavé čtení hlavně,že se mobil našel.Mně vypadnul nedávno na procházce se psem.Naštěstí jsem to brzy zjistila a vrátila se cestou zpátky.Manžel hledá mobil věčně,ale zapomíná ho buď v autě a nebo na návštěvách.
    Evi,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, na návštěvě to ještě jde. V lese to bylo horší, ale hlavně, že jsem ho našla 😀

      Vymazat
  2. 👍Evi,konec dobrý, vše Ok🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, konec byl dobrý, ale to lítání po lese mi fakt dalo zabrat 😉

      Vymazat
  3. Evi, stane se a má to dobrý konec! Super!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ian Dury6/9/22 06:49

    Take se mi stalo, že jsem ztratil mobil v lese...Nastesti jsem si pamatoval misto, kde to mohlo byt...a skutečně jsem ho tam nasel..Jindy zase ve krovi v noci a tu ksem pozadal projizdejici, aby mne prozvonila..Nic.Az po par krocich jsem jej zaslechl..Byl dal, nez jsem si myslel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže nakonec jsi měl také štěstí. V lese se telefon blbě hledá 😀

      Vymazat
  5. Evi, hlavně že jsi ho našla ! Ach ty telefony, věčně hledáme u táty jeho mobil, už jsme ho našli i pověšený za poutko na stromě, v lednici víckrát :o) Hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ještě, že ten telefon nebyl na mrazáku. To by se mu asi moc nelíbilo. Zdravím, měj se hezky 😊

      Vymazat
  6. Anonymní6/9/22 10:46

    Lezarts

    Předčila jsi i Scherlocka Holmese 😁! Neřeš nové klienty😅?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, letos mám v hledání už docela dobrou praxi. Nejdřív ten pes a teď mobil, naštěstí v obou případech nakonec úspěch 😁

      Vymazat
  7. Občas asi každý něco hledá, že jsou to kolikrát nervy, když jsou to klíče nebo mobil, je jasné. Do lesa téměř nemám možnost chodit, na houby už vůbec ne, ale chtělo by to pořídit si malou uzavíratelnou taštičku s delším uchem na krk, kam se vejdou ty nejnutnější věci. Ty tvoříš hezké věci, tak ušít něco na míru není problém.
    Hlavně, když si uvědomíme, kde jsme něco mohli ztratit. Ať se daří. ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Hanko, ta oblast byla docela rozlehlá, ale nakonec všechno dobře dopadlo. Já jsem blbka, mobil jsem měla v kapse, která nebyla hluboká. Také mě to napadlo, když jsem se do toho lesa vydala, ale říkala jsem si, že si všimnu. No nevšimla 😉😊

    OdpovědětVymazat
  9. Ještě, že ztráta nebyla trvalá a mobil byl nalezen, uff. Já se snažím vždy mobil mít v batohu, případně v kapse na zip v kalhotech, na bundě, protože se v lese obávám vytrousení úplně nejvíc. Máš poučení pro příště, že? :-) Takové nervy.

    OdpovědětVymazat
  10. Alenko, teď už budu určitě vědět, že do volné kapsy raději nic. Chybama se člověk učí v každém věku. Měj se hezky, zdravím 😉😀

    OdpovědětVymazat
  11. Tak hlavně že se našel i mě se občas stane, že hledám😂 i brýle...jinak moc děkuji za návštěvu i komentíky ◕‿◕).🌹 opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak brýle hledám hodně často, protože mám na dálku i na čtení, takže není den, abych nepátrala 😃 U tebe se mi líbilo, určitě to nebyla poslední návštěva. Přeji krásný víkend, pá 😉

      Vymazat