čtvrtek 16. ledna 2025

Opět na skok v kuchyni

 Dneska vám představím další recept z loňského kalendáře. Je to opět taková rychlovka, tak trochu pozměněný holandský řízek s výraznější chutí. Ještě jsem nedělala, ale už je v plánu. Mám mleté maso ráda, tak jsem recept nemohla nechat bez povšimnutí.

Mleté řízky s nivou 

500 g mletého vepřového masa
  80 g strouhané nivy
100 ml kyšky 
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžička sladké papriky
sůl, pepř 

Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Je dobré nechat ho uležet alespoň 2 hodiny, aby se propojily chutě všech použitých surovin. Pak tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a pečeme do zlatova. 
K řízkům podáváme bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo samotné brambory.





   

14 komentářů:

  1. Evi, pro mne to vypadá zajímavě, manžel rád z mletého ( doma umletého ) karbanátky a to i ty kapustové. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, u nás je mleté maso také oblíbené, často kupuji na farmářských trzích krůtí. Musím si počkat, trhy začnou až v únoru. Zdravím a přeji klidný víkend, opatruj se 😉😊

      Vymazat
    2. Na které trhy chodíš?
      Já na Náplavku.

      Vymazat
    3. Míšo, já na Jiřák 😊

      Vymazat
    4. To je škoda, moc ráda bych se s Tebou potkala.

      Vymazat
  2. Karbanátky a mleté maso vůbec je u nás hodně oblíbené. Přiznám se, že holandský řízek jsem doma asi nikdy nedělala. Tak snad si příště vzpomenu na tenhle recept.
    Evi, děkuji a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo i u nás se mleté maso používá poměrně často. Možností na jeho použití je hodně a je to docela rychlovka, pá 😊

      Vymazat
  3. Něco podobného také dělám jen bez nivy, ale s eidamem. Hezké dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, také občas dělám s eidamem, tohle bude určitě výraznější chuť. Ještě nemám vyzkoušené, ale určitě se u nás objeví. Pěkný víkend, pá 😊

      Vymazat
  4. Recept si uložím. Díky za něj.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, doporučuji něco, co jsem sama ještě nevyzkoušela, ale v plánu je na příští týden, pá 😊

      Vymazat
  5. Anonymní17/1/25 10:39

    Lezarts
    Ráda ochutnám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, také teprve vyzkouším, ale ta niva mě v té směsi docela láká, pá 😉

      Vymazat
  6. Mleté maso mám připravené, ještě dokoupit tu nivu. Vypadá to velmi jedle.

    OdpovědětVymazat