čtvrtek 16. ledna 2025

Opět na skok v kuchyni

 Dneska vám představím další recept z loňského kalendáře. Je to opět taková rychlovka, tak trochu pozměněný holandský řízek s výraznější chutí. Ještě jsem nedělala, ale už je v plánu. Mám mleté maso ráda, tak jsem recept nemohla nechat bez povšimnutí.

Mleté řízky s nivou 

500 g mletého vepřového masa
  80 g strouhané nivy
100 ml kyšky 
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžička sladké papriky
sůl, pepř 

Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Je dobré nechat ho uležet alespoň 2 hodiny, aby se propojily chutě všech použitých surovin. Pak tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a pečeme do zlatova. 
K řízkům podáváme bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo samotné brambory.





   

Žádné komentáře:

Okomentovat