pondělí 4. května 2015

Dům na Tara Road

Při poslední návštěvě knihovny jsem narazila na knížku, mne dosud neznámé irské autorky Maeve Binchy, Dům na Tara Road. Autorka vydala řadu románů, píše také divadelní a televizní hry. Román ze společenského prostředí je spíše četbou pro ženy, ale rychle vás vtáhne do děje a vy neradi knížku odkládáte. Určitě vyhledám i některý další vydaný román.
Z přebalu knihy:
Ria Lynchová a Marilyn Vineová se neznají a každá má úplně jiný styl života. Ria bydlí v Dublinu a stará se o rodinu, kdežto Marilyn žije v Connecticutu a dělá kariéru. Když je svede dohromady náhodný telefonní hovor, rozhodnou se, že si na léto vymění dům. Ria odjede do Ameriky s nadějí, že tam sebere sílu vyřešit krizi svého manželství, Marilyn se chce v Irsku o samotě vyrovnat s bolestnou ztrátou, která ji krátce předtím postihla.
Jak se ukáže, v průběhu léta obě ženy zjistí, že si nevypůjčily jenom dům. ale i kousek života té druhé. Poznají nový svět, dozvědí se mnoho nového o sobě samých a vydají se na cestu, která je dovede k novému štěstí.

Stojí za přečtení, alespoň mě se kniha moc líbila.

Žádné komentáře:

Okomentovat