středa 20. května 2015

Předávání receptů

Z generace na generaci se předává spousta zajímavých, důležitých a někdy i méně důležitých věcí. Mohou to být domy, chalupy, obrazy, knihovny nebo jednotlivé knížky, může se dědit povolání, ale i ty méně důležité, zato nenahraditelné věci jako třeba recepty na rodinné lahůdky. Jedním z mnoha rodinných receptů, které si předáváme je i tento.
Blíží se léto, čerstvého ovoce bude všude dost, a tak nabízím recept na jednoduchý, rychlý a výborný koláč. Můžeme zkusit třeba jahody, jejich sezona právě začíná.

Ovocný koláč


1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva

Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a hustě posypeme drobenkou. Pečeme v mírně předehřáté troubě.


K tomu koláči ještě nabízím domácí kapučíno. Přestože občas používám i kávovar, tak tahle kávička nemá konkurenci. Teda, alespoň pro mne.

Do hrnečku si uvařím rozpustnou kávu, používám Jacobs crema gold. Mléko naliju do malé plastové lahvičky a chviličku protřepu až se utvoří bohatá pěna. Vliju do kávy, jemně zasypu skořicí a domácí kapučino je hotové. Mňam!

Žádné komentáře:

Okomentovat