pátek 7. října 2016

Divadelní sezóna začíná

Divadelní sezóna právě začíná, a tak si ji nemůžeme nechat utéct. Začátkem září jsme s kamarádkou navštívily dvě veřejné generálky.
V divadle Na Fidlovačce to byla skvělá komedie Famílie. Autor Joe DiPietro diváky seznamuje se dvěma odlišnými generacemi, s prarodiči z otcovy i matčiny strany a jejich vnukem. Celá rodina žije již dlouho v Americe, ale prarodiče pocházejí z Itálie, a tak jejich pravidelná nedělní setkání provází vřelá a velmi živá atmosféra. Občas se cítíte jako doma. zvláště při "péči" babiček o vnukovo vhodné stravování, přestože se už dávno nejedná o malého kloučka. Samozřejmě, že nejde jen o vhodné jídlo, ale i o vztahy a život jako takový.
V rolích babiček jsou naprosto kouzelné Eliška Balzerová a Ludmila Molínová.



Divadlo na Vinohradech naopak uvedlo drama Její pastorkyňa. Příběh vdovy Kostelničky a její nevlastní dcery Jenůfy je celkem dobře známý. Světovou proslulost získalo drama i vzhledem k tomu, že ho Leoš Janáček zpracoval ve své opeře.
Hlavní roli Kostelničky hraje Dagmar Havlová a musím říct, že naprosto excelentně. Herečka je opravdu velmi dobrá, ať už si o ní jako o člověku můžeme myslet cokoli. Chvílema jsem při jejích výstupech měla vlhké oči a husí kůži po celém těle.Její dceru Jenůfu hraje talentovaná studentka DAMU Tereza Terberová. Musím říct, že rozhodně v pozadí nezůstala a díky jejímu talentu o ní určitě ještě uslyšíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat