pondělí 17. října 2016

Postel a Nobelova cena

Právě v těchto dnech se předává Nobelova cena za fyziku, za literaturu, za mír ....
Nobelova cena je ocenění za zásadní vědecký výzkum, technické objevy a přínos lidské společnosti.
Postel je vlastně technický objev a o přínosu lidské společnosti není pochyb. Původně bylo místo určené na spaní vystlané suchou trávou, trávu později nahradily zvířecí kůže. Než z těchto koutů v jeskyních dospělo lidstvo až do dnešní podoby postele, muselo uběhnout hodně vody.
Určitě vznik moderních lůžek probíhal i na základě mnohých vědeckých výzkumů, a proto si myslím, že pro nobelovku jsou splněny všechny podmínky.
Neznám příjemnější pocit, než po celodenním pinožení natáhnout unavené tělo do voňavé postele s nadýchanými polštáři. Občas se s rozkoší natáhnu i odpoledne s pěknou knížkou nebo prostě jen tak. Ve svém věku už mám nárok, a tak odpočívám. Umím to celkem na dost vysoké úrovni.
Postel je prostě jedinečný vynález, ve kterém se odehrávají ty nejkrásnější okamžiky života. Stvoření a narození. Většinu z nás tam ovšem čeká i ta smutnější etepa, věčný spánek. Tak už to ale v tom životě prostě je.
Ke známému rčení: pes, přítel člověka , bych přidala ještě jedno. Postel, nejlepší přítel člověka. Já to tak prostě cítím.
Na závěr ještě Murphyho zákon, se kterým teda fakt nemůžu souhlasit.
"Leži-li na pohovce muž - regeneruje se.
Žena však ležením na pohovce zanedbává domácnost"

Žádné komentáře:

Okomentovat