Tentokrát mám dva vyzkoušené recepty na zeleninové placičky. Jsou opravdu dobré a pokud použijete kukuřičnou strouhanku, mohou si pochutnávat i ti, kteří mají bezlepkovou dietu.
Celerovo-sýrové placičky
1 hrnek jemně nastrouhaného celeru
1 hrnek goudy (může být eidam)
1 vejce
1-2 lžíce mléka
sůl, pepř, chilli, strouhanka, petrželka
Najemno nastrouhaný celer smícháme se sýrem, přidáme ostatní ingredience a ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v oleji.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo se zeleninovým salátem.
Brokolicové placky
1 brokolice
2 vejce
3 polévkové lžíce hladké mouky
5 dkg strouhaného eidamu
muškátový květ, sůl, pepř, česnek, strouhanka
Uvařenou a okapanou brokolici nasekáme nadrobno. Dáme do misky spolu s ostatními surovinami, promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku. Pečeme do zlatova a opět můžeme podávat s bramborem nebo zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat