středa 18. května 2016

Jedna z mých oblíbených

Joy Fieldingová patří mezi mé oblíbené spisovatelky. Narodila se v Kanadě, kde po absolvování univerzity v Torontu prožila krátkou hereckou kariéru, když působila v kanadské televizi, ale i na několika divadelních scénách. V tomto hereckém období se dostala i do Hollywodu, ale prostředím byla natolik znechucená, že odjela.
Autorka v současnosti patří mezi nejoblíbenější spisovatelky, na svém kontě má přes dvacet románů. Její psychothrillery s ženskými hrdinkami, které v životě zrovna prožívají životní krizi se okamžitě po vydání dostávají na přední příčky bestsellerů.
Jejích knih jsem přečetla už docela dost. Naposledy psychothriller

V pavučině vztahů


Hlavní hrdinka Charley, je kontroverzní sloupařka, která ráda provokuje svými články i svým životem. Vychovává sama dvě děti od dvou různých otců. Se svými sestrami se nestýká, mladší bratr je drogově závislý alkoholik. S otcem léta nemluví, s matkou se vídá poslední dva roky, po jejím návratu z Austrálie, kam před dvaceti léty utekla s jinou ženou.
Jednoho dne se Charley ozve žena, odsouzená k trestu smrti za vraždu tří dětí. Charley začíná odhalovat příběh vražedkyně, který se znepokojivě proplétá i s jejím osudem. Vůbec netuší, jaká překvapení a nebezpečí ji nakonec čekají.
Tak, jako vždy u této autorky, napínavé čtení od začátku až do konce, který je hodně, ale opravdu hodně překvapivý.


Žádné komentáře:

Okomentovat