pondělí 30. května 2016

Končí divadelní sezona

Letošní divadelní sezona už pomalu končí, a tak jsem měla možnost navštívit ještě dvě předpremiéry. Divadlo Na Vinohradech uvedlo hru B. Shawa Pygmalion, která je celkem dost známá, a proto Vám přiblížím druhé představení z divadla Na Fidlovačce.

Skvělá komedie Magor amerického dramatika Larryho Shuea v divadle Na Fidlovačce.
Architekt Willum, který si s životem tak trochu neví rady, žije s kamarádem Axelem, divadelním kritikem, který potřebuje pro svůj život dostatečnou zásobu alkoholu a suchý humor. Třetím do party je budoucí televizní rosnička Tamsy, která již dlouho miluje Willuma.
Na svoji narozeninovou oslavu Willum pozve i bohatého obchodníka s rodinou, pro kterého projektuje hotel. Poklidný večírek silně naruší příchod Ricka, který Willumovi ve Vietnamu zachránil život, aniž by se tenkrát nechal poznat. Přesto mu Willum slíbil, že pro něho v životě udělá cokoliv.
Rick je člověk, který nemá žádné sociální cítění, ale určitě má příznaky skutečného bláznovství. Usadí se Willumovi v bytě, začne mu ničit soukromý i pracovní život, odmítá z bytu odejít.
Humor i kritické situace včetně bezvadných hereckých výkonů jsou opravdu lákadlem. Roli magora Ricka úžasně hraje Jakub Slach (přiznám se, že do té doby pro mne neznámý), v dalších rolíchse představí Marie Doležalová, Martina Randová, Zdeněk Maryška, Lukáš Rous.
Dobrý skutek se nemusí vždycky vyplatit, a proto pozor na to, co komu slibujete, aby se vám život neobrátil naruby.

Žádné komentáře:

Okomentovat