pátek 9. března 2018

Maska nebo maškara

Současná doba a životní styl upřednostňují člověka mladého vzhledem, fyzicky zdatného, kreativního, přizpůsobivého téměř jakékoli situaci, tzv.kreativce.
Ne každému byla dána do vínku pěkná a mladistvá tvářička i do vyššího věku, a proto mají v posledních letech kosmetické firmy a plastická chirurgie téměř neustále žně. Všichni chtějí vypadat dobře v každém věku, vylepšují svoji vizáž a v poslednich letech už to není jenom záležitost žen. Samozřejmě, že s tím se nedá jinak než souhlasit a určitě většina z nás v rámci svých možností pro to i něco dělá. Někdo kosmetikou, jiný i plastickou operací, která je v některých případech i celkem nutnou záležitostí, například pokud se jedná o spadlá oční víčka. Určitě ale pár základních věcí jako rtěnku, řasenku, pleťový krém, parfém nebo deodorant má při ruce snad každá z nás.
Stárnutí je neúprosné a nevyhne se nikomu. Obdivuji ženy, které dokáží stárnout s grácií, svůj věk berou tak, jak přichází a přesně stejně přijímají své vrásky. Nehroutí se, nestresují a i přes ty vrásky neztrácejí optimismus, dobrou náladu a chuť do života.
Naopak směšné mi připadají dámy, které i v celkem pokročilém věku neustále týrají svůj obličej tu botoxem, tu zase vypínáním pleti, která postupným natahováním ztrácí mimické svaly. Ztráta nebo omezení mimiky pak z dotyčné udělá opravdovou masku se stále stejným výrazem, masku, na které nepoznáte téměř žádné citové projevy. Ono to vlastně ani nejde.
A nejvíce směšné je to v případě, pokud se takto neustále vypínaná a vybarvičkovaná tvářička nachází na silně vrásčitém krku, na kterém si dáma rukama posetýma stařeckými skvrnami upravuje své šperky, případně módní šáteček.
Ono se totiž s tím krkem a s těmi skvrnami nedá dělat opravdu vůbec nic. Myslím, že i mezi našimi dříve narozenými celebritami je příkladů dost a dost, ale nejenom tam.
Než taková maska, neřku-li maškara, to jsou mi opravdu sympatické ženy, které si své vrásky hrdě nosí, neutíkají před svým věkem, jsou přirozené, jsou prostě takové, jaké jsou.


Žádné komentáře:

Okomentovat