A už jsme zase u jídla. Tentokrát to je můj recept, i když ne tak docela . Na YouTube moc často nechodím, ale zaujaly mě tam některé recepty na vepřovou pečeni. Možná i proto, že jedna byla na mrazáku delší dobu a chtěla jsem vyzkoušet něco jiného než řízky, roládu nebo klasiku knedlo, vepřo, zelo. Receptů jsem pročetla docela dost a nakonec jsem z nich vytvořila svůj vlastní a myslím, že se fakt povedl.
Pečené vepřové maso (pečeně, krkovice)
Na přípravu je možné použít i libovější krkovičku. Nebudu udávat přesné množství ostatních surovin, protože ty jsou odvislé od velikosti masa.
Nejprve si připravíme marinádu. Na tu budete potřebovat cca
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
3 stroužky česneku
koření podle chuti (vepřová žebírka)
Maso nakrájíme zhruba na 1,5 cm plátky, ale neprokrojíme úplně, osolíme a opepříme. Marinádou potřeme maso ze všech stran, nezapomeneme na jednotlivé plátky. Necháme v lednici do druhého dne.
Jako náplň mezi jednotlivé plátky masa použijeme anglickou slaninu, cibuli a tvrdý sýr.
Celou pečeni svážeme provázkem nebo propíchneme špejlí, aby maso drželo pohromadě.
Věřím, že takto připravená pečeně byla dobrota.👍
OdpovědětVymazatMusím říct, že fakt byla 😀 Hezké dny, zdravím 🌻
VymazatEvi, vypadá to velmi lákavě a zajímavě. Někdy zkusím. Díky za tip. Měj se krásně P.
OdpovědětVymazatPéťo, vyzkoušej a myslím, že vám to bude chutnat. Měj se krásně 😀
VymazatTenhle recept znám z Youtube a jednou jsem ho už dělala,asi s podobnou náplní.To si asi každý může udělat,jak chce.Byla to velká dobrota.
OdpovědětVymazatEvi,děkuji za připomenutí.
Měj se hezky
Jitko, přesně jak píšeš. Každý si může zvolit náplň podle sebe. Někdo ani nepoužívá marinádu, naplní a peče hned. Mně se tahle varianta osvědčila. Měj se fajn, zdravím 🌻
VymazatTo je něco pro mého přítele, krkovička na různé způsoby. Zrovna peču kotlety, taky budou dobré. ☺ Při pečení na spodní pekáč přiklopím druhý a před dopečením sundám, chytne to barvu. Příjemné pečení přeji. ☺
OdpovědětVymazatI v tomhle případě je lepší ze začátku péct přikryté. Měla jsem na pekáčku alobal 😉
VymazatEvi, vypadá to úžasně, sbíhají se mi sliny :-)
OdpovědětVymazatJe to opravdu dobré. Ze začátku pečení je dobré přikrýt třeba alobalem, to jsem zapomněla napsat. Zdravím 😉
VymazatMaso vypadá moc dobře. Ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatEvi, měj hezký večer. Helena
Doufám, že bude chutnat 😉
VymazatEvi, mňam. Samé dobré ingredience, to musí být dobrota. Zkusím...Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Leni, myslím, že to za pokus stojí 😜
VymazatJé - to vypadá dobře :) Úplně to cítím, ňam!
OdpovědětVymazatZdraví Marie
A mňamka to fakt byla 😊
VymazatEvi, zajímavý recept. To bychom mohli s mužem vyzkoušet. Mňam...
OdpovědětVymazatRůžo, vyzkoušejte. Snad vás recept nezklame 😉
VymazatAle no tak ! Pokoušíš moje chuťové buňky. Určitě recept zkusím, potěším zcela určitě manžela.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka
Já potěšila manžela i sebe 😜
VymazatMUSÍM JEŠTĚ DODAT, ŽE NA ZAČÁTKU PEČENÍ JE DOBRÉ PEKÁČ PŘIKRÝT TŘEBA ALOBALEM. ZAPOMNĚLA JSEM TO DO RECEPTU NAPSAT 😲😜
OdpovědětVymazatGrazie per la visita al mio blog è stata alquanto gradite.
OdpovědětVymazatDelizioso questo arrosto.
Ho l'acquolina in bocca.
Také děkuji za návštěvu, jsem za to moc ráda. Mohu jen potvrdit, že pečeně byla skvělá. Měj se krásně, zdravím 😀
VymazatMňam. Hned bych si dala. Něco podobného dělám a ještě to prokládám zeleninou a podlévám bílým vínem. Pekáč používám dvojdílný a před koncem pečení teprve odklopím, aby se udělala kůrčička.
OdpovědětVymazatDobrota to vážně byla, určitě jsme to neměli naposledy. Já jsem začínala péct s alobalem a ke konci už odkryté. Jarko, měj se krásně 😀
VymazatPečeně vypadá náramně. Někdy vyzkouším. Je to dobrý nápad.
OdpovědětVymazat