On to teda tak úplně boršč není, protože do toho pravého musí být několik druhů mas, a proto je jeho příprava o poznání složitější. Je to takový boršč po česku, rychlý, jednoduchý, vydatný a dobrý. S pečivem je to skvělá večeře.
Boršč
1 červená řepa
1 mrkev
1 cibule
1 malá hlávka zelí
1 libová klobása
1,5 - 2 l vývaru
česnek
sůl, pepř
zakysaná smetana, rajčatový protlak
Řepu (používám předvařenou) nastrouháme spolu s mrkví nahrubo a orestujeme na másle. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na větší kostky a česnek na plátky, klobásu na kolečka. Nakrájenou zeleninu přidáme k orestované řepě a mrkvi, přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolit, opepřit a můžeme podávat. Pro zjemnění přidáme kopeček zakysané smetany.
Já sice červenou řepu miluji, ale boršč mi moc "nejede" a to jsem ochutnala ten pravý...
OdpovědětVymazatMně také moc nechutnal, ale pak jsem ochutnala jeden výborný a teď ho mám ráda. Zdravím, pá 😉
VymazatČervenou řepu v jakékoli podobě můžeme. Dobrý tip.
OdpovědětVymazatMarti, zrovna dneska jsem si řepu přinesla. Kupuji předvařenou a asi bude salát, ten mám také ráda. Zdravím 😉
VymazatAhoj Evi já mám řepu moc ráda, hlavně čerstvou si odšťavňuju. Recept si ukládám, děkuju za inspiraci ! Hezký den přeju, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Lenko, já si občas dělám smoothie, ale moc mi chutná sladkokyselý salát. Používám řepu předvařenou, to je hned hotové. Měj se hezky, zdravím 😀
VymazatEvi, děkuji za inspiraci, určitě ji udělám. Manžel má boršč rád a v zimě je polévka k večeři nejlepší...
OdpovědětVymazatMoc tě zdravím, Helena
Helo, hlavně je to rychlé. Měj se fajn, zdravím 😊
VymazatLezarts
OdpovědětVymazatTak to je podle mého gusta! Díky za recept👍
Za málo, zdravím 😊
VymazatUrčitě je dobrý, takže si receptík vytisknu. Já jedla pravý borš v Rusku, dobrý byl !
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hanko, já jsem k němu dospěla až časem. Ze začátku mi nechutnal. Poprvé jsem ho jedla v automatu Arbat, který byl kdysi Na Příkopech. Tenkrát mě neoslovil, teď ho ráda mám. Měj se hezky, pá 😉
VymazatEvi, dík za dobrou inspiraci. Všechny suroviny na borčš mám, tak možná udělám již na zítra!
OdpovědětVymazatTak snad budeš spokojená. Přeji hezký den, pá 😉
VymazatJá, Evi, piju šťávu z červené řepy z lékárny, ale tohle mne zaujalo a zkusím, něco podobného jsem si před časem přivezla z Polska a byla jsem manželem pochválena, má rád husté polévky, do kterých se dá vložit kysaná smetana.
OdpovědětVymazatUvaříme a uvidíme. Jiřina z N.
prosím, ozvi se mi na zakova48@seznam.cz
Jiřinko, třeba zase u manžela uspěješ. Jdu ti psát, pá 😉
VymazatTak to musím určitě vyzkoušet. Boršč miluji. V práci v jídelně nám ho vařili. Byl výborný. Já ho ale připravit pro jeho složitost neumím.
OdpovědětVymazatJanko, to je jen taková česká verze, ale třeba vám bude chutnat. Zdravím, pá 😉
OdpovědětVymazat