Víte, co jsou fryduše? Je to naše oblíbené jídlo, na které jsem kdysi dávno dostala recept od jedné známé. Pracovala v restauraci, kde se běžně toto jídlo vařilo a protože nám v rodině moc chutnalo, zařadily jsme ho do našeho jídelníčku. Proč zrovna fryduše, to ale opravdu nevím. Na internetu jsem objevila hodně podobný recept pod názvem řízky rytíře Fryduše, tak možná proto.
Příprava je velice jednoduchá. Můžete použít vepřové nebo drůbeží maso, jednou jsem to dělala i z filé a také to bylo moc dobré.
Fryduše
2 kuřecí řízky
2 vejce
1 lžíce solamylu
1 lžíce sójové omáčky
3-4 stroužky česneku
majoránka nebo dobromysl
sůl, pepř
Všechny přísady rozmícháme ve vejcích a do vzniklého těstíčka naložíme maso. Použijeme celé řízky nebo můžeme maso nakrájet na nudličky a pak pečeme na pánvi z obou stran do zlatova. V případě nudliček tvoříme malé placičky. Dobré je nechat maso v lednici odležet, ale při nedostatku času to nutné není. Podáváme s bramborem nebo brkaší a zeleninovým salátem.
Super. Ten název jsem zatím neslyšela, ale tahle příprava masa se mi líbí a mám hned inspiraci na víkend. Moc děkuji a přeji pohodový večer.
OdpovědětVymazatZnám podobný recept, ale nevěděla jsem, že se to takhle jmenuje :-)
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu. Ono je to vlastně obyčejné těstíčko se solamylem, ale kamarádka tomu tak říkala, tak já jenom pokračuji. Zdravím, pá 😉
VymazatAsi podobně kuřecí nakládám,akorát nedávám majoránku.Ta mě docela překvapila.Snad si budu pamatovat název,abych jím doma překvapila.
OdpovědětVymazatEvi,hezký víkend
Jitko, tenhle recept snese hodně všelijakých přísad, hlavně tam musí být solamyl a česnek. Zvláštní název, který jsem převzala od kamarádky a doma hned víme, co jíme (vlastně co budeme jíst). Zdravím 😀
VymazatLezarts
OdpovědětVymazatMňam:-)))!
Renato, rychlovka a také říkám mňam 😉
VymazatEvi, ten název slyším poprvé, ale téměř stejný recept nám p.průvodce na zájezdu po Francii dal - ovšem dává se tam provensálské koření a jen když nemáš, tak majoránka. Taky říkal, že se může přidat nastrouhaný sýr. Na tom zájezdu nám denně dával dva recepty ala Francie.
OdpovědětVymazatTak dobrou chuť! Jiřina z N.
Jiřinko, já tentokrát měla jen dobromysl ze zahrádky a bylo to dobré. Hodně chuti dodá česnek, strouhaný sýr nedávám, ale je fakt, že jsem o něm nevěděla. Moc zdravím, pá 🌞😀
VymazatZajímavý recept..vyzkouším. Díky a přeji hezké léto.
OdpovědětVymazatJáro, nezabere to moc času a věřím, že vám bude chutnat. Už se těším na nějaké fotky z tvých procházek. Měj se hezky, pá 😉😀
VymazatTak to jsem nikdy neslyšela - rozšířila si mi obzory.
OdpovědětVymazatEvi, určitě to je dobrota, ráda vyzkouším.
Přeji hezký den. Helena
Helo, název zná jen asi málokdo, ale kdo vyzkoušel, nelitoval. Rychlovka, ve které nesmí chybět solamyl, sójovka a hlavně česnek. Je to mňam 😀
VymazatTo vypadá dobře. Vyzkouším. Občas také patlám, třeba ve směsi jogurtu, koření a hořčice. Fantazii se meze nekladou...
OdpovědětVymazatHeleno, těstíčka snesou všechny možné přísady a většinou je masíčko moc dobré. Měj se hezky, zdravím 😉😀
VymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatPěkný název , Evi 😄
A dobrota to bude taky, o to není pochyb..Navíc celkem rychlé , paráda 👍 Mě by k tomu stačila jen zelenina, jen tak, nebo jakýkoliv salát 😊
Prřeji pěkné dny😊🌞 Alena
Aleno, v létě ve vedrech úplně stačí zeleninový salát. Název jsem převzala a doma už víme, co bude dnes k obědu 😂😀😂
VymazatEvi, já jsem podobný recept (bez majoránky, ale se lžící oleje ve směsi navíc) dělala. Říkali jsme tomu čínské placičky (asi podle té sojovky :D)
OdpovědětVymazatStáňo, těch přísad může být hodně, vlastně podle chuti. Hlavně nesmí chybět česnek, solamyl a sójovka. Olej do směsi nedávám, na oleji peču, tak už by toho bylo dost. Měj se hezky, pá 😀😉
OdpovědětVymazatUž jsem si recept vytiskla. Určitě zkusím.
OdpovědětVymazatHezkou neděli !
Hanka
Hani, doufám, že bude chutnat, pá 😉
VymazatJo, to vypadá dobře, jen to čtu. To je literatura, panečku. 😊 Když se jedná o kuřecí řízky, bude to dobré = chutné. ☺
OdpovědětVymazatHani, kuřecím snad nikdy nezarmoutíš, pá 😊😉
OdpovědětVymazatMilá Evi, to zkusím :) už jsem si recept napsala, díky!
OdpovědětVymazatZdraví Marie
Maruško, doufám, že bude chutnat, pá 😊
VymazatTento název jsem nikdy neslyšela. Zní to parádně, díky za tip :)
OdpovědětVymazatLeni, název je trochu podivný, ale výsledek je moc dobrý, pá 😊
VymazatTento název je pro mě neznámý, ale určitě tu dobrotu vyzkouším 😃
OdpovědětVymazatŠárko, snad ti bude chutnat, pá 😊
OdpovědětVymazatNázev slyším prvně, ale podobný recept dělávám, je to moc dobré. :-)
OdpovědětVymazat