neděle 23. dubna 2017

Březnová kultura

Malé Branické divadlo jsem navštívila prvně a na představení jsem se těšila. Komedie pod názvem Holky z inzerátu měla premiéru v Paříži už v roce 1966 a byla velmi úspěšná. Věřím, neboť hra je nabitá vtipnými situacemi, vzniklými z nečekaných záměn.
Stárnoucí kabaretní hvězda Stella má v c entru města velký luxusní byt, který pronajímá. V současnosti v něm kromě Stelly žijí tři mladé ženy. Malířka, klavíristka a PR manažerka. Všechny dámy chtějí radikálně změnit svůj život a nezávisle na ostatních si podají inzerát na Facebook. Tím začíná kolotoč plný záměn a vtipných situací.
V roli Stelly se představí Uršula Kluková a zhostí se jí s vtipem a šarmem.





Komorní scéna Divadla Na Fidlovačce uvádí skvělou hru Třetí prst na levé ruce. Přináší příběh dvou sester, které k sobě měly kdysi hodně blízko, ale v životě se jejich cesty na čas rozešly. Po letech se znovu setkávají a nad krabicí fotografií z dětství a dospívání ožívají jejich vzpomínky na autoritativního otce a milovanou maminku. Dozvídáme se, proč se vlastně jejich cesty na čas rozešly. Přestože vzpomínky jsou bolestné, jejich svérázný smysl pro humor je neopouští. Na všechny situace, které mnohdy nebyly příliš veselé, mají společný recept a tím je tanec.
Je to příběh dvou holčiček, dvou dívek, dvou žen ve vynikajícím podání Ivy Pazderkové a Martiny Randové.


Žádné komentáře:

Okomentovat